Βραβεύτηκε η Λέσχη 4χ4 Πάτρας για την προσφορά της στην Πολιτική Προστασία

Σε μια σεμνή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/12/2019, μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, έγινε η βράβευση των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτ. Ελλάδας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος κ. Ν Φαρμάκης, η βουλευτής Αχαΐας κα Χ. Αλεξοπούλου, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου -Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, κ. Ν. Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Τ. Παπαδόπουλος, οι Διοικητές Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας & Ηλείας, αντιδήμαρχοι και υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Δ/ντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Ν. Γυφτάκης, αλλά και πλήθος εθελοντών.
Τόσο στην βασική ομιλία του κ. Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Δυτικής Ελλάδας , Αρχιπύραρχου Ευθύμιου Γεωργακόπουλου, όσο και στους χαιρετισμούς των άλλων παρισταμένων εκπροσώπων φορέων, τονίστηκε ιδιαίτερα η σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς των εθελοντών, ειδικά κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο, όπου μαζί με τους επαγγελματίες πυροσβέστες, έδωσαν τη μάχη για την πρόληψη και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών, προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία των πολιτών, αλλά και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας.
Επίσης έγινε αναφορά και για το έργο του εθελοντισμού γενικότερα, ως μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες ,που αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την ευημερία και την ανάπτυξη της χώρας μας.
Τέλος επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά, το γεγονός της αναγνώρισης αυτού του σπουδαίου έργου από την Πολιτεία, σε συνδυασμό με μια αέναη προσπάθεια συνεχούς στήριξης και επιβράβευσης του εθελοντικού έργου, με κάθε δυνατό μέσο.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και η Λέσχη 4χ4 Πάτρας όπου με την προσφορά της, έβαλε ένα λιθαράκι στην πρόληψη των πυρκαγιών στην περιοχή μας. Βέβαια πέραν αυτού, η λέσχη και τα στελέχη της, έχουν δώσει πολλές φορές την πολύτιμη βοήθειά τους, σε καταστάσεις όπου απαιτούν ειδικούς χειρισμούς.
Το automotopatras.gr μίλησε με τον Αντιπρόεδρο της Λέσχης κ. Ανδρέα Γεωργιόπουλο, ο οποίος μας ανέφερε :
Η Λέσχη 4χ4 Πάτρας πρωτοστατεί στην Πολιτική Προστασία με τα μέσα που διαθέτει. Ο εθελοντισμός είναι κάτι που ασπαζόμαστε και όσο μας επιτρέπει η Πολιτική Προστασία, θα προσφέρουν υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό στην διάθεσή της, για το κοινό καλό. Ευχόμαστε και η χειμερινή περίοδος να περάσει, όπως η καλοκαιρινή, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω και να χειροκροτήσω όλους τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, σε όποιο πόστο και αν ανήκουν, αλλά να πω ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη της Λέσχης μας, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Καλές γιορτές και καλή χρονιά με υγεία.