Γυναικεία Ματιά : Χριστούγεννα – Μην χαλάσεις την πιο όμορφη στιγμή της χρονιάς

της Βάσως Μπατάλη

 

Χριστούγεννα. Μια λέξη με χιλιάδες συναισθήματα. Μια περίοδος με τόσο όμορφες στιγμές που την περιμένουμε πως και πως. Δέχεσαι και μοιράζεσαι ευχές, δώρα, εκπλήξεις, τραπέζια οικογενειακά και στιγμές με φίλους. Αξίες ανεκτίμητες. Αξίες που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Άνθρωποι χαρούμενοι, άνθρωποι πονεμένοι, άνθρωποι που θα γιορτάσουν όλοι μαζί και άνθρωποι που δεν έχουν έστω μια οικογενειακή θαλπωρή τις ημέρες αυτές. Συναισθήματα ανάμεικτα. Καταστάσεις δύσκολες αλλά με λίγη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μπορούν να γίνουν καλύτερες. Με πίστη, προσφορά και αλληλεγγύη όλα φτιάχνουν. Να αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους μας σφιχτά, να μοιραζόμαστε στιγμές και να πιστεύουμε στην μαγεία των ημερών αυτών με συμπόνια και συντροφικότητα προς τον συνάνθρωπό μας.

Αυτό όμως πρέπει να σε βάλεις σε σκέψεις. Λίγο πριν μπεις στο μεταφορικό σου μέσο. Κατά την διάρκεια που το χρησιμοποιείς. Ακόμα και όταν το εγκαταλείπεις.

Πόσο εύκολο είναι αυτή η τόσο μαγικά όμορφη περίοδος της χρονιάς, να μετατραπεί σε θλίψη; Ένα ποτηράκι παραπάνω, μία κλήση ή ένα μήνυμα στο κινητό, μια απροσεξία της στιγμής, μπορεί να μετατρέψει το χαμόγελο σε δάκρυ.

Δεν θα σε “μαλώσε锨κανένας αν δεν απαντήσεις αμέσως και τον καλέσεις πίσω μετά από 5 λεπτά, αφού έχεις σταθμεύσει κάπου με ασφάλεια. Δεν θα σε πει “ξενέρωτο” κανένας, αν πεις ευχαριστώ ένα ποτηράκι αλκοόλ είναι αρκετό (αλλά και να σε πει κάποιος, σίγουρα είναι βλ@κ@ς). Δεν θα ενοχλήσει κανέναν αν έχεις το νου στην οδήγηση και όχι στα καθημερινά σου προβλήματα.

 

Καλές Γιορτές με ΥΓΕΙΑ και πολλά πολλά χαμόγελα………….

 

Το έχουμε πει πολλές φορές μέσα από το automotopatras.gr. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ