1ος Γύρος Rotax Max Challenge: Αποτελέσματα

Η αυλαία του Επάθλου Rotax Max Challenge άνοιξε την Κυριακή 12 Μαρτίου στην πίστα καρτ Μεγάρων, με τη συμμετοχή 44 αθλητών που χωρίστηκαν σε 4 επιμέρους κατηγορίες.

Τη διοργάνωση του αγώνα ανέλαβε το Σωματείο Start Line και οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν στις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους ή τις τεχνικές προδιαγραφές των καρτ που οδηγούσαν. Το αγωνιστικό μέρος περιλάμβανε 3 Τελικούς, με διαφορετική διάρκεια όσον αφορά στους γύρους, ανάλογα με την Κατηγορία.

Στην Κατηγορία Rotax Micro Max, νικητής του 3ου Τελικού αναδείχθηκε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga), μπροστά από τον Νίκο Λύκο (Chatzis Racing Team, Tony Kart) που τερμάτισε δεύτερος με πολύ μικρή διαφορά, επικρατώντας ταυτόχρονα στην Κλάση Α. Στο βάθρο της Κατηγορίας ανέβηκε επίσης ο Γιάννης Περιστεράς (Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic), ο οποίος ακολούθησε τον Σπανό στην κατάταξη της Κλάσης Β. Μια θέση πιο πίσω, τόσο στην Γενική όσο και στην Κλάση Β βρέθηκε ο Σπύρος Τσιμιδάκης (Maitos Kosmic Kart Racing, Kosmic), ενώ την τριάδα της Κλάσης Α διαμόρφωσαν οι Τάσος Μπίλιας (Chatzis Racing Team, FA) και Γρηγόρης Κρίκης (Chatzis Racing Team, FA). Στους δυο Τελικούς που προηγήθηκαν νικητής ήταν ο Γιώργος Καλιφατίδης (Tony Kart) που όμως τέθηκε εκτός στον 3ο Τελικό λόγω θέματος τεχνικής φύσεως.

Στην Κατηγορία Rotax Junior Max η νίκη στον 3ο Τελικό κατέληξε στα χέρια του Διονύση Λιβέρη (Tony Kart) μετά από σκληρή μάχη με τον Χρήστο Ντέκα (Dekas Racing Team, Tony Kart). Οι δυο τους έκαναν το 1-2 στον 1ο Τελικό όμως στον 2ο Τελικό η μάχη κατέληξε σε επαφή και ουσιαστικά χάρισε την νίκη στον Κωνσταντίνο Κομνηνό (Speed Force, Exprit). Στον 3ο Τελικό ο Λιβέρης κατόρθωσε και πάλι να επικρατήσει του Ντέκα ενώ ο Κομνηνός συμπλήρωσε το βάθρο εμπρός από τον Θάνο Ξηνταβελώνη (Zorri Motorsport, Birel Art) που τον είχε ακολουθήσει και στον 2ο Τελικό.

Περνώντας στα δυνατότερα αυτόματα καρτ, εκείνα της κατηγορίας Rotax Senior Max, ο Νίκος Ιωάννου (Kartworks, Tony Kart) ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κερδίζοντας και τους τρεις αγώνες. Βέβαια, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η ημέρα του αφού οι Μανώλης Σκεπετζάκης (Chatzis Racing Team, FA) και Χρήστος Σαγανάς (Zorri Motorsport, Birel Art) τον πίεσαν ασφυκτικά κατακτώντας από μια 2η θέση στους δυο πρώτους Τελικούς. Η τριάδα έσπασε στον 3ο Τελικό όπου ο Σαγανάς εγκατέλειψε με πρόβλημα στην αλυσίδα του καρτ, αφήνοντας τον Σκεπετζάκη να κατακτήσει με άνεση τη 2η θέση και τον Χρίστο Παπαχριστόπουλο (Praga Zahos Karting, Praga) να συμπληρώνει το βάθρο όντας και πρώτος στην Senior Masters.

Στην Κατηγορία Rotax DD2 Max οι Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart), Θανάσης Χατζόγλου (Chatzis Racing Team, FA) και Χρήστος Οικονόμου (Speed Force, Exprit) έδωσαν σκληρή μάχη σε όλους τους αγώνες μοιράζοντας τελικά μεταξύ τους τις νίκες. Ο Καλέσης πήρε τον 3ο Τελικό και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου με τον Χατζόγλου να ακολουθεί και τον Οικονόμου να είναι τρίτος. Στην DD2 Max Masters επικράτησε ο Σωτήρης Παπαχρήστου (Chatzis Racing Team, Tony Kart) ο οποίος μάλιστα τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Την τριάδα της DD2 Masters διαμόρφωσαν οι Μανώλης Τζαμαριαδάκης (Speed Force, Exprit) και Γιώργος Βασιλόπουλος (Kartworks, Gillard).

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός του 1ου γύρου του Rotax Max Challenge, ήταν η συμμετοχή στην Κατηγορία Senior Max του Παναγιώτη Παρασκευόπουλου (Saganas Team, TB kart), του πρώτου αθλητή ΑμεΑ που συμμετέχει στο ελληνικό karting. Η συμμετοχή αυτή έγινε εφικτή καθώς η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος σε συνεννόηση με τον αθλητή, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Karting (CIK-FIA) και την αντίστοιχη Γαλλική Ομοσπονδία, που διαθέτει την μεγαλύτερη εμπειρία παγκοσμίως στον συγκεκριμένο τομέα, προσάρμοσε κατάλληλα τους κανονισμούς και πήρε την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε το όνειρο του αθλητή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Ο 2ος γύρος του φετινού Rotax Max Challenge, έχει προγραμματιστεί για τις 22-23 Απριλίου, ξανά στα Μέγαρα.

Αποτελέσματα

ΦΩΤΟ : Νίκος Κρίκης