Πέθανε ο μοναδικός άνθρωπος που έχει κερδίσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε F1 και Moto GP

Μια εμβληματική φυσιογνωμία της Formula 1 και των μοτοσικλετών ο John Surtees  έφυγε σε ηλικία 83 ετών, έχοντας αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Surtees, όπου το 1964 είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην F1, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο St George του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν από τον περασμένο μήνα με ασθένεια του αναπνευστικού.

Ο John Surtees είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει καταφέρει να πάρει Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, καθώς έχει κερδίσει 7 τίτλους μοτοσικλετών από το 1956 έως το 1960, και έναν τίτλο στην F1 με τη Ferrari, το 1964.

Όταν σταμάτησε τους αγώνες, ίδρυσε την δική του ομάδα, με το όνομά του, και πήρε μέρος στην F1, τη Formula 2 και τη Formula 5000 τη δεκαετία του 1970.

Ο γιος του, Henry Surtees, δεν θα μπορούσε να μην έχει εμπλακεί με τους αγώνες. Έφθασε με καλά αποτελέσματα μέχρι την F2, αλλά είχε τραγικό θάνατο το 2009 σε ηλικία μόλις 18 ετών, στο Brands Hatch, όταν τον χτύπησε στο κεφάλι τροχός από άλλο μονοθέσιο.

Συγκλονισμένος, ο πατέρας του ίδρυσε στη μνήμη του το Henry Surtees Foundation που βοηθάει ανθρώπους με εγκεφαλικούς και άλλους τραυματισμούς.

ΠΗΓΗ : http://www.kartnews.gr/