Πρωτάθλημα DRIFT : Νικητής ο Λεόντης στην Pro, ο Ντουφεκιάς στην Street

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift την Κυριακή 12 Μαρτίου στην πίστα καρτ Αφιδνών “Kartodromo”, με τη συμμετοχή 36 οδηγών.

Τη διοργάνωση του αγώνα που ανοίγει την αυλαία του άκρως θεαματικού και πολύ δημοφιλούς θεσμού έχει αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο “Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών” (ΦΙ.Μ.Α.), πάντα με την πολύ ουσιαστική βοήθεια της Proaction. Εκτός από το Πρωτάθλημα Drift, ο αγώνας των Αφιδνών σηματοδότησε και την έναρξη ενός νέου θεσμού, του Κυπέλλου Street Legal.

Αν και η πίστα στο ξεκίνημα του Αγώνα ήταν πολύ βρεγμένη, αφού το Σάββατο ο καιρός ήταν πολύ άστατος, δεν πτόησε κανέναν οδηγό και έτσι το θέαμα ήταν σε πραγματικά πολύ υψηλά επίπεδα.

Στην κατηγορία Pro συμμετείχαν 15 οδηγοί και μετά την διαδικασία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων, ξεκίνησαν οι μάχες που κράτησαν όρθιους τους αρκετούς θεατές μέχρι το τέλος τους. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ηρακλής Λεόντης μετά από πολύ σοβαρή μάχη στον Τελικό με τον Νίκο Τσέλο. Στον μικρό τελικό νικητής ήταν ο Κυριακούδης Αποστόλης αφού κατάφερε και κέρδισε τον Χρυσανθόπουλο Χαράλαμπο.

Στην πολυπληθή Street Legal με τις 21 συμμετοχές μετά την διαδικασία των μονών βαθμολογημένων νικητής αναδείχθηκε ο Ντουφεκιάς Νίκος μετά τον τελικό με τον Ζαχαράτος Μανώλης, ενώ στον μικρό τελικό νικητής ήταν ο Νταγιάμας Νικήτας απέναντι στον Αντίοχο Τίμο.

Το Πρωτάθλημα ξεκίνησε πολύ δυνατά με αρκετές συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες και έδωσε τον παλμό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στους επόμενους Αγώνες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ PRO

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ STREET LEGAL