Το Ράλλυ Αλμυρού με την “πένα” του Παναγιώτη Καμπύλη

Ένα πάρα πολύ όμορφο και καλογραμμένο κείμενο ανέβασε στον Λογαριασμό της η Cabilis Performance, στο οποίο εξιστορεί το Ράλλυ Αλμυρού του 2019 :

 

Ράλλυ Αλμυρού μετά από 2 χρόνια «θέλω» και δοκιμές για να γράψουμε τις ειδικές με τον Σταμέλο.
Ωραία τοποθεσία που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ξανά βρεθεί ούτε ως επισκέπτες. Η μία από τις ειδικές, οι Άγιοι Θεόδωροι, βουτηγμένοι μέσα στο πράσινο, και η ειδική super γρήγορη, ελαφρός γλιστερή στα τελειώματα και τάπα στη μέση όπως και στο τέλος της.
Οι άλλες δύο ειδικές πολύ μικρές και αδυσώπητα απαιτητικές. Υπερβολικά γρήγορες, με πολύ ώρα το γκάζι πριτσίνι, κάνοντας τον αγώνα του 2019 πολύ μεγάλη πρόκληση.
Σημαντικές αλλαγές στην Cabia έδειξαν στο τεστ πριν τον αγώνα, ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, κάνοντας το αγωνιστικό πιο επιθετικό μέσα στη στροφή, πετυχαίνοντας περισσότερη πρόσφυση, σε ένα αγώνα με πολύ βρώμικα χιλιόμετρα λόγω της Άνοιξης αλλά και μεγάλης επισκεψιμότητας από αγροτικά οχήματα.
Το Σάββατο, στην πρώτη ειδική του αγώνα, την ειδική Αλμυρός, κατευθείαν από τα πρώτα μέτρα επίθεση, μήπως σπάσουμε τον τσαμπουκά στην Cabia, ορμώντας να κάνουμε τη διαφορά με το “καλημέρα”. Η επίθεση απέδωσε και παρέμεινε έτσι όλο το Σάββατο, φτιάχνοντας μία διαφορά 12,3 sec μετά από δύο ειδικές.
Η Κυριακή όμως είχε τη σημαντικότερη ειδική, την «Άγιοι Θεόδωροι» που το πρώτο της πέρασμα, λόγω σειράς εκκίνησης, ξεκινώντας πρώτοι, σκουπίζαμε την άσφαλτο μη μπορώντας να πετύχουμε απόλυτα τον στόχο για την επίθεση, και μείναμε στο καθαρό πέρασμα. Στην ειδική τώρα που ονομάζονταν «Νηες» ξεκινάς σε έναν πραγματικό γκρεμό, εκεί ένα μικρό λάθος, χτυπώντας μια ζάντα, δε μας άφησε να πάμε 10 στα 10. Service όλα ΟΚ και δεύτερο σκέλος full επίθεση και πλέον όλα σωστά. Καλύτεροι χρόνοι και στις 2 ειδικές, έχοντας πλέον διαφορά από το επόμενο πλήρωμα 52 δεύτερα.
Γυρίζοντας πίσω για το τελευταίο service η απόφαση πλέον ήταν να τελειώσουμε με ασφάλεια τον αγώνα, χωρίς ρίσκα, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Χωρίς οδηγικές φλυαρίες, συγκρατημένο οδήγημα και αποτέλεσμα; Ράμπα.
Νικητές στο Ράλλυ Αλμυρού 2019, μετά από πολύ δουλειά, σε έναν αγώνα που λάβαμε μέρος πρώτη φορά.
Όλα δούλεψαν άψογα. Ακόμα και ο Σταμέλος που είχε αυτοονομαστεί σε Νίκος Βέρτης , γιατί καθότι λέει, δεν συνοδηγεί απλά, αλλά κελαηδά. Όλη η ομάδα σίγουρα ταλαιπωρήθηκε από τη ζέστη και τις διπλές τοποθεσίες των service, αλλά απέδωσε τα μέγιστα, με αρκετή δόση κεφιού και μεταγραφές ανθρώπινου δυναμικού από φιλική ομάδα στη δική μας, ύστερα από τραυματισμό του Στάθη λίγο πριν τον αγώνα.
Μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας για αυτόν τον αγώνα.
#4Τροχοί
#MOL_Lubricants
#Kehagias_Racing_Spirit
#Egglezopoulos_Tyres
#Otem_Ρεκτιφιέ
#Café_Racer
#Connoly_Leather
Κλείνοντας, συγχαρητήρια στην Αγωνιστική λέσχη ΟΜΑΘ και ιδιαίτερα στον Γιάννη Μόσχο, που έκαναν έναν ξεχωριστό αγώνα, δείχνοντας το δρόμο στο πως πρέπει να προβάλλονται οι χορηγοί και ο εκάστοτε αγώνας.
📸#ID_Papas
Με πολύ «σηκωμένη¨ διάθεση
Φιλικά
Cabilis Performance