Όταν η Αμερική συνάντησε την Ιαπωνία και η Πάτρα την Ιθάκη

Στόχος εδώ δεν είναι να παρουσιάσουμε αυτά τα δύο πολύ όμορφα αυτοκίνητα. Αλλά να δείξουμε πόσο δυνατή μπορεί να είναι μια φιλιά όταν έχει κοινό παρονομαστή την “ρόδα”.

Ο Γιώργος ζει στην Πάτρα και είναι ένας νέος άνθρωπος που πριν αρκετά χρόνια είχε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αυτό όχι μόνο δεν τον πτόησε αλλά τον πείσμωσε και “δυνάμωσε” την σχέση του με την “ρόδα”, έχοντας αυτή τη στιγμή και ένα Αμερικάνικο Ford Munstang, όπου δεν περνάει απαρατήρητο σε καμία του βόλτα.

Τον Σταύρο τον οδήγησε η μοίρα στην Ιθάκη όπου μπορείς να πεις πως ήταν γραφτό να μείνει εκεί αν και η καταγωγή του είναι από την Καλαμάτα. Όταν μιλάει για το Ιαπωνικό Mazda RX-8 του, το μάτι του γυαλίζει, ενώ αφιερώνει πολλές ώρες την ημέρα σε “πειράματα” πάνω στο αυτοκίνητο.

Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους είναι ατσάλινος. Οι καταστάσεις και η ζωή, τους έχουν φέρει τόσο μα τόσο κοντά. Δύσκολο να το δεις αυτό με άλλο κοινό παρονομαστή. Εδώ υπάρχει η ρόδα και όχι η μπάλα ή οτιδήποτε άλλο.

Το νησί μαγικό. Πανέμορφες παραλίες, καταπληκτικές διαδρομές και όμορφη δομή. Το πιο εντυπωσιακό όλων; Πως χωράνε σε ένα τόσο δα νησί, τόσα βουνά. Άνετα βγάζεις 2-3 “αναβασιάρικες” διαδρομές.

Σταύρο ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την φιλοξενία στο υπέροχο νησί σου. Την δικιά σου μοναδική και πανέμορφη Ιθάκη. Ραντεβού σύντομα και πάλι στην “ΓΩΝΙΑ” (την πιτσαρία σου).