Ομάδες και Οδηγοί εναντιώνονται στην επιστροφή του WRC Τουρκίας

Οδηγοί και ομάδες του WRC σύσσωμοι εναντιώνονται στην πιθανή επιστροφή της Τουρκίας στο ημερολόγιο του WRC.

Μια αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων επισκέφθηκε το Ράλι Καταλονίας την προηγούμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να πείσει την ηγεσία της FIA πως ο αγώνας θα πρέπει να επανέλθει στο πρόγραμμα για πρώτη φορά μετά το 2010.

Η Τουρκία μαζί με την Κίνα και την Πολωνία είναι στις υποψήφιες χώρες για πιθανή διοργάνωση αγώνα το 2017, με τις 2 από τις 3 χώρες να περιμένουν το “βάπτισμα”.

Ο Πρωταθλητής Sebastien Ogier είναι ίσως ο πρώτος που εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια του θεσμού αφού οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και η πολιτική αστάθεια μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος θα πρέπει να κρατήσει μακριά τον συγκεκριμένο Αγώνα από το ημερολόγιο του WRC.

Ο Ogier είπε «Αυτή τη στιγμή με την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, δεν θα ήθελα να πάω εκεί και δεν νομίζω ότι θα ήταν έξυπνο να πάει εκεί. Αλλά ελπίζουμε – και περισσότερο για τον τουρκικό λαό – η κατάσταση αυτή να αλλάξει.”

Ο Αρχηγός της ομάδας της Citroen Yves Matton εξέφρασε τις ίδιες ανησυχίες λέγοντας :

“Η Τουρκία θα μπορούσε να είναι ένας ενδιαφέρον Αγώνας για το ημερολόγιο, αλλά ο χρόνος δεν είναι σωστός. Δεν ξέρω αν, μέσα σε ένα χρόνο από τα γεγονότα, θα ήταν καλό για την ασφάλειά μας, να πάμε εκεί. Ίσως θα πρέπει να το δούμε για το 2018 και όχι για το 2017.”

Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος από τον promoter του WRC Oliver Ciesla ο οποίος υπερασπίστηκε την προσωρινή θέση της Τουρκίας στο ημερολόγιο, λέγοντας : «Ήμουν εκεί πρόσφατα και η τουριστική περίοδος ήταν σε πλήρη ροή, δεν υπήρχε καμία αίσθηση πως πάει στραβά. Υπάρχουν σημαντικά Αθλητικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία, όπως το UEFA Τσάμπιονς Λιγκ και Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπάσκετ. Άλλωστε δεν μιλάμε για να πάμε αύριο το πρωί αλλά σε 12 μήνες.”