Ο Χαντζάρας νικητής στον Μεγάλο τελικό της Πάτρας απέναντι στον Λεοντή

Ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος DRIFT διεξήχθει στην πίστα της ΚαρτΜάνια στα Βραχναίικα Πατρών την Κυριακή 09 Ιουλίου 2017, από την ΦΙΛΜΠΑ, με 13 συμμετοχές στην κατηγορία PRO και 5 στην κατηγορία Street Legal που προσμετρούσα μόνο στο Αχαϊκό Κύπελλο Drift.

Ο φετινός θεσμός ίσως είναι ο πιο ανταγωνιστικός από όσους έχουμε συναντήσει στο Παρελθόν αφού πολλοί είναι οι οδηγοί που «κυνηγούν» το βάθρο του Πρωταθλήματος, κάτι που κάνει τον ανταγωνισμό να έχει τιναχτεί στα ύψη και το επίπεδο τον οδηγών – αθλητών πλέον να είναι σε Ευρωπαϊκά επίπεδα.

Παρά τον καυτό ήλιο ο κόσμος έδωσε το παρόν αφού η Πάτρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως γενέτειρα του drift. Η κερκίδα γέμισε και στις δύο φάσης του Αγώνα αφού ο καιρός υποχρέωσε την διοργάνωση για ένα μεσημεριανό διάλλειμα λόγο της υπερβολικής ζέστης.

Ο Αγώνας ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής με τα Ελεύθερα περάσματα, που έδωσαν στους οδηγούς την ευκαιρία να γνωρίσουν την χάραξη την διαδρομής και να καταστρώσουν τις στρατηγικές τους. Αμέσως μετά ακολούθησαν τα βαθμολογημένα περάσματα όπου έβγαλαν τις πρώτε μάχες για την φάση των «16», με τον Ηρακλή Λεοντή να πετυχαίνει την μεγαλύτερη βαθμολογία και να περνάει αυτόματα στην επόμενη φάση.

Η φάση των «16» έβγαλε νικητή των Χρήστο Χαντζάρα όπου μετά από μία επική μάχη στον Μεγάλο τελικό με τον Ηρακλή Λεοντή κατάφερε να κερδίσει στις λεπτομέρειες (χρειάστηκε να εξεταστεί το βίντεο αρκετές φορές από τους βαθμολογητές). Ο κόσμος παρακολούθησε τον Μεγάλο Τελικό όρθιος στις μύτες των ποδιών του αφού και τα δύο περάσματα ήταν στο όριο και για τους δύο οδηγού. Στον Μικρό τελικό ο Τούντας Νικόλαος κέρδισε τον Χρυσανθόπουλο Χαράλαμπο, ίσως στον καλύτερο και πιο θεαματικό μικρός τελικό όλης της χρονιάς. Οι δύο οδηγοί πραγματοποίησαν καταπληκτικά περάσματα, αντάξια της φήμης τους.

Για την Street Legal μεγάλος νικητής ήταν ο Σταυρόπουλος Αντώνης που οδήγησε το BMW E30 του στο όριο κερδίζοντας στον τελικό τον Γεωργακόπουλο Θανάση με ίδιο αμάξι. Τρίτος τερμάτισε ο Δαρσακλής Κωνσταντίνος και αυτός με BMW E30.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κατάταξη για όλους τους οδηγούς. Επόμενος Αγώνας είναι στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στην Ζάκυνθο.

Σύντομα στην Σελίδα μας στο Facebook θα υπάρξει πλούσιο φωτογραφικό υλικό