23ο Ηπειρωτικό Ράλλυ “Autotest” : Απόλυτος Κυρίαρχος ο Καμπύλης

Με 37 συμμετοχές διεξήχθη ο αγώνας της Ηπείρου, με τον οποίο συνεχίστηκε το Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος. Το 23ο Ηπειρωτικό Ράλλυ “Autotest” διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο “ΕΛ.Ε.Τ.Α.” και αποτέλεσε πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος έκανε εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου από την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και τερμάτισε το μεσημέρι της Κυριακής 9 Ιουλίου. Ο Αγώνας είχε δύο Ειδικές Διαδρομές (Δωδώνη, Μάρμαρα) συνολικού μήκους 55,29 χιλιομέτρων, που επαναλήφθηκαν από 3 φορές.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ιωαννίνων, των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης, των Πνευματικών Κέντρων Ιωαννίνων και Δωδώνης καθώς επίσης και του Π.Ε.Α.Κ. Ιωαννίνων.

Στο αγωνιστικό μέρος που είχε πολύ ενδιαφέρον είδαμε όμορφες μάχες, αλλά και σημαντικές εγκαταλείψεις. Οι Παναγιώτης Καμπύλης – Μάριος Τσαουσόγλου με το Skoda Fabia S2000, αναδείχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητές, αφού στην ουσία δεν απειλήθηκε από κανέναν και με την νίκη τους στην Power Stage αποκόμισαν το απόλυτο στην βαθμολογία. Οι Βαγγέλης Τσιούρης – Αριστοτέλης Παππάς ήταν μάλλον η έκπληξη του αγώνα αφού κατάφεραν και ανέβασαν το «ταπεινό» Peugeot 106 τους στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της Γενικής. Οι Σωτήρης Ιερεμειάδης – Δημήτρης Σαίνης ήταν τελικά αυτοί που ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί με το Mitsubishi EVO 9 τους, αφού στην κυριολεξία μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο η θέση ήταν αμφίρροπη. Τέταρτοι στην Γενική κατάταξη τερμάτισαν οι Γορίτσας Ποσειδώνας – Σπύρου Απόστολος  με Mitsubishi EVO 9 με διαφορά μικρότερη από 1 δευτερόλεπτο. Στην Πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Μπλάντζος Ευάγγελος – Κωστανάσιος Τέλης με Peugeot 106, δίνοντας στους συμπατριώτες τους την ευκαιρία να τους χειροκροτήσουν. Στην έκτη θέση τερμάτισε το πλήρωμα των Γεροδήμος Γεώργιος – Γρηγορίου Σωτήριος με Opel Astra H GTC OPC.

Για την F2 νικητές αναδείχθηκαν οι Βαγγέλης Τσιούρης – Αριστοτέλης Παππάς  με δεύτερους τους Μπλάντζος Ευάγγελος – Κωστανάσιος Τέλης  και τρίτους τους Καλαιτζιάν Γιάννη – Καλογηράτου Μαριάννα όπου έκαναν το πρώτο τους Ραλλύ με τοFord Puma Kit Car που απέκτησαν φέτος.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ F2

ΔΩΔΩΝΗ 1

ΜΑΡΜΑΡΑ 1

ΔΩΔΩΝΗ 2

ΜΑΡΜΑΡΑ 2

ΔΩΔΩΝΗ 3

ΜΑΡΜΑΡΑ 3