Η νέα BMW M4 CS Ελαφραίνει και αγριεύει με Competition Package

Η M GmbH παρουσιάζει μία ακόμα αποκλειστική, ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με τη μορφή της νέας BMW M4 CS (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,4 l/100 km*, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 197 g/km*). Η M4 CS τοποθετείται μεταξύ της M4 Coupe με Competition Package και της ασυμβίβαστα αγωνιστικής BMW M4 GTS. Με μία έντονη σπορ παρουσία, η νέα M4 CS συνεχίζει την παράδοση δεκαετιών των επιτυχημένων ειδικών μοντέλων M που ξεκίνησε το 1988 με την E30 BMW M3 Evolution.

Ο τρίλιτρος κινητήρας υψηλών επιδόσεων αυξάνει την ισχύ της M4 με Competition Package κατά 10 ίππους, στους 460 hp. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία M TwinPower Turbo, η M4 CS επιταχύνει από 0 σε 100 km/h σε λιγότερο από τέσσερα δεύτερα, με το χρονόμετρο να σταματά στα 3,9’’. Η τελική ταχύτητα της M4 CS, που διαθέτει M Driver’s Package στο βασικό εξοπλισμό της, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 km/h. Με δύο υπερσυμπιεστές μονής εισαγωγής (mono-scroll), εναλλάκτη αέρα, High Precision Injection, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VALVETRONIC και πλήρως μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρων Double-VANOS.
Η νέα BMW M4 CS εφοδιάζεται στάνταρ με το επτατάχυτο M Double Clutch Transmission (M DCT) με Drivelogic. Το προηγμένο κιβώτιο έχει ανεξάρτητο ψυγείο λαδιού και επιτρέπει αυτόματες αλλά και μηχανικές αλλαγές με τους μοχλούς στο τιμόνι. Οι αλλαγές γίνονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου χωρίς διακοπή στη ροή ισχύος, ενώ μία μακριά έβδομη σχέση κρατά χαμηλά τις στροφές και την κατανάλωση σε μακρινά ταξίδια.

Ο τρίλιτρος κινητήρας αυξάνει την ισχύ της M4 με Competition Package κατά 10 ίππους, στους 460 hp

Η ανάρτηση της νέας BMW M4 CS μοιάζει πολύ με αυτή της M4 με Competition Package. Οι σύνδεσμοι και τα ακραξόνια στους εμπρός και πίσω άξονες κατασκευάζονται από σφυρήλατο αλουμίνιο και είναι πανάλαφρα. Ετσι, οι μη αναρτώμενες μάζες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, προς όφελος και της οδικής συμπεριφοράς. Η M4 CS εφοδιάζεται στάνταρ με ανάρτηση Adaptive M, της οποίας η γεωμετρία έχει ρυθμιστεί με γνώμονα τις βελτιστοποιημένες επιδόσεις στον δρόμο και στην πίστα. Η νέα BMW M4 CS έχει βελτιωθεί στην πιο απαιτητική πίστα δοκιμών για σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων: Στη θρυλική Nürburgring Nordschleife. Ο χρόνος γύρου των 7 λεπτών και 38 δευτερολέπτων κατατάσσει τη CS στην κατηγορία σούπερ σπορ αυτοκινήτων.

Το εσωτερικό της νέας BMW M4 CS στοχεύει στη δημιουργία ενός σπορ περιβάλλοντος. Ξεκινώντας από τα ελαφριά, σπορ καθίσματα M με επένδυση δέρματος/Alcantara, η δυναμική αίσθηση επεκτείνεται μέχρι τις επενδύσεις των θυρών από συμπιεσμένες φυσικές ίνες που φέρουν ιμάντες-χειρολαβές. Το καπό -με τον χαρακτηριστικό αεραγωγό πίσω από την κεντρική εισαγωγή- και η οροφή κατασκευάζονται από ελαφρύ, εξαιρετικά άκαμπτο και high-tech πλαστικό υλικό, ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP).

Πολυτέλεια και ταχύτητα για την BMW M πάνε μαζί

Η BMW M4 CS θα πωλείται στην τιμή των 116.900 Ευρώ.