Καλές εμφανίσεις για τα Πατρινά πληρώματα στο 22ο Ηπειρωτικό Mini Rally “Autotest”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Ιουλίου ο αγώνας που είχε ως επίκεντρο τα Ιωάννινα, έχοντας ως τελικούς νικητές του Παναγιώτη Καμπύλη-Μάριο Τσαούσογλου (Skoda Fabia S2000, C1-S2000).

Το 22ο Ηπειρωτικό Mini Rally “Autotest” διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο “ΕΛΕΤΑ”, συγκεντρώνοντας 44 συμμετοχές ενώ προσμετρούσε στο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Βορείου Ελλάδος, ως ο 4ος γύρος του θεσμού. Η Τοπική Κοινωνία στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια άρτιας διοργάνωσης του αγώνα, με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και Δωδώνης και το Π.Ε.Α.Κ. Ιωαννίνων να είναι δίπλα στην Οργάνωση. Ο αγώνας ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 16 Ιουλίου στις 21:00 από την Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων όπου και τερμάτισε λίγες ώρες αργότερα, με την παρουσία πολλών θεατών, ενώ το κυρίως μέρος του διεξήχθη την Κυριακή 17 Ιουλίου. Έχοντας ως επίκεντρο το Πανηπειρωτικό Στάδιο που φιλοξένησε το Service Park, τα πληρώματα αγωνίστηκαν σε 2 Ειδικές Διαδρομές (Δωδώνη, Μάρμαρα) που πραγματοποιήθηκαν από 3 φορές. Η Ειδική Διαδρομή “Δωδώνη” (11,88 χιλιόμετρα) είναι γνωστή και αγαπημένη σε αγωνιζόμενους και θεατές, τη στιγμή που η Ειδική Διαδρομή “Μάρμαρα” (6,55 χιλιόμετρα) ήταν εντελώς νέα και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, συνθέτοντας ένα δίδυμο διαδρομών με συνολικό αγωνιστικό μήκος 55,29 χιλιομέτρων.

Η Πάτρα εκπροσωπήθηκε από 4 Πληρώματα στον Συγκεκριμένο Αγώνα. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης, βρέθηκαν οι Αθλητές του ΑΟΠ Νίκος Καρπάνος-Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer EVO X, C2-N4) οι οποίοι δυσκολεύτηκαν στο πρώτο πέρασμα από τις Ειδικές Διαδρομές, όμως στη συνέχεια βρήκαν το γνωστό τους ρυθμό, πέτυχαν τον ταχύτερο χρόνο σε 3 Ειδικές Διαδρομές και έφτασαν έτσι σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, δικαιώνοντας την προσπάθειά τους.

Στην τρίτη θέση της C5 τερμάτισαν οι Αυγερόπουλος Χρήστος – Γιαβάσης Στράτος με το Peugeot 106 S16 όπου παράλληλα τερμάτισαν 4η στην Κατηγορία F2. Το Πατρινό πλήρωμα οδήγησε αρκετά γρήγορα μα πάνω από όλα σταθερά.

Στην κατηγορία C4 + C3 οι Θωμάς Γιώργος – Αθανασόπουλος Παναγιώτης με Peugeot 205 τερμάτισαν στην 7η θέση.

Άτυχοι ήταν οι Τζικόπουλος Παντελής – Παντααζόπουλος Παναγιώτης όπου η προσπάθειά τους τελείωσε σχετικά νωρίς αφού εγκατέλειψαν στην Πρώτη Ειδική Διαδρομή από Μηχανική βλάβη.

 

Αποτελέσματα