Καινοτόμος εφαρμογή για ΑμΕΑ από το Δήμο Πατρέων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο

Σε μια νέα καινοτόμο εφαρμογή προχωρά ο Δήμος μας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τεχνικών Η/Υ & Δικτύων & τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, μετά από εμπεριστατωμένη υποβολή πρότασης προς τη Δημοτική Αρχή από το δημοτικό Υπάλληλο κ. Γεράσιμο Φεσσιάν.
​Πρόκειται για σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογής (application) στην οποία άτομα με αναπηρία που θα έχουν εγγραφεί στη βάση δεδομένων, θα μπορούν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λ.π.), να ενημερώνουν αυτόματα ( on – line) τις αρμόδιες Υπηρεσίες για άμεση προσέγγιση, απεγκλωβισμό & μεταφορά τους.
​Η υπόψη εφαρμογή είναι η πρώτη για την Ελλάδα που θα υλοποιηθεί, ενώ κατά τους ειδικούς δεν έχει τύχει εφαρμογής σε χώρες της Ευρώπης.

​Υπενθυμίζουμε την λειτουργούσα με μεγάλη επιτυχία προηγούμενη εφαρμογή μας, μέσω του Πανεπιστημίου Πατρών & της Δ/νσης Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας & συγκεκριμένα του sene city, όπου μέσω αυτής χιλιάδες συνδημότες επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες μας, μέσω αποστολής sms από το κινητό τηλέφωνο για αιτήματα τους, όπου στον αριθμό του κινητού τους απαντάται η πορεία του αιτήματος & η υλοποίησή του.

​Για τη νέα καινοτόμο εφαρμογή έγινε η τρίτη σύσκεψη σήμερα 17/5/19 στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Ρουμελιώτης, ο Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τεχνικών Η/Υ & Δικτύων κ. Σπύρος Δενάζης, ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Γεράσιμος Φεσσιάν, ο Προϊστάμενος του Περ/κού Κέντρου Επιχειρήσεων κ. Αναστάσιος Καναβός & ο Προϊστάμενος Γραφείου Επιχειρήσεων κ. Κυρίτσης.

​Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το σχεδιασμό της εξαιρετικής σημασίας για τους συνδημότες μας ΑΜΕΑ ή ηλικιωμένους με περιορισμένη δραστηριότητα & αποφασίστηκαν τα άμεσα επόμενα βήματα για την υλοποίηση της σημαντικής εφαρμογής.