Ενιαίο με με Aprilia RS 250 SP για οδηγούς από 11 χρονών

Σε μια παράλληλη εκδήλωση, στον απόηχο της Eicma 2019, η Aprilia ανακοίνωσε ότι το 2020 σε συνεργασία με την FMI (Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας), στα πλαίσια του CIV (Ιταλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας) θα διεξάγει Ενιαίο με την κατηγορία Aprilia Sport Production Championship.
Η κατηγορία είναι για αναβάτες (αγόρια και κορίτσια) από 11 ετών, ενώ το Πρωτάθλημα του 2020 θα έχει 6 αγώνες.
Θυμίζουμε ότι πολλοί διάσημοι αναβάτες όπως ο Max Biaggi, ο Loris Capirossi, ο Valentino Rossi, ο Casey Stoner, ο Marco Melandri, ο Jorge Lorenzo και ο Marco Simoncelli ξεκίνησαν τους αγώνες σε μια κατηγορία με σπορ μοτοσυκλέτες παραγωγής σε πρωταθλήματα όπως το Aprilia Chalenge.
Η Aprilia RS 250 SP είναι μια σπορ παραγωγής μοτοσυκλέτα, ειδικά σχεδιασμένη και εξελιγμένη από την Aprilia Racing και την Ohvale. Η Aprilia RS 250 SP, που έχει εξελιχθεί με την γνώση και την τεχνολογία του αγωνιστικού τμήματος της Aprilia στο Noale, είναι εξοπλισμένη με τα καλύτερα περιφερειακά των εταιριών Brembo, Öhlins και SC Project. Το βάρος έχει κρατηθεί χαμηλά και είναι 35 κιλά κάτω από αυτό της μικρότερηςRS 125 παραγωγής. Οι τροχοί είναι 17” της Marchesini με λάστιχα της Pirelli.