Ανδρέας Μαργαρώνης : Κόντρα στις ατυχίες τα κατάφερε το 2016 και ξεκίνησε δυνατά το 2017

 

Ο Αντρέας Μαργαρώνης θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το 2016 ως μια χρονιά με πολλές ατυχίες αλλά με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο Αθλητής του ΑΟΠ δεν το έβαλε κάτω και πραγματικά μετά από πολύ δυνατές εμφανίσεις με την βοήθεια της ομάδας του και του συνοδηγού Μιχάλη Αφαλωνιάτη το τέλος της χρονιάς τον βρήκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας C5 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου.

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά με το Σπρίντ του Μπράλλου όπου η πρώτη θέση σε F2 και C5 σφράγισε το ξεκίνημα μια καλή χρονιά, βάζοντας πολύ δυνατά θεμέλια. Ακολούθησε το Ράλλυ Αχαιός όπου η πόρτα της ατυχίες άνοιξε χωρίς όμως να πτοεί τον Πατρινό οδηγό που τερμάτισε στην 4η θέση της C5. Η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις ήρθε στο Σπρίντ του Αλμυρού με την δεύτερη  θέση στην F3 και την πρώτη στην C5. Η χρονιά τελείωσε στον Τελικό με το  Ράλλυ Λαμίας με τον διπλό συντελεστή να δίνει αβαντάζ στους τυχερούς που τερμάτισαν. Μετά από πολύ δυνατές μάχες ο Αντρές Μαργαρώνης κατάφερε να περάσει στο νήμα τον συναγωνισμό κερδίζοντας την 5η θέση στην F2 και την πρώτη στην C5 που του έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο.

Για καθαρά οδηγική ευχαρίστηση ο Αντρέας πήρε μέρος και στην «εντός έδρας» Ανάβαση Πιτίτσας καταλαμβάνοντας την 8η θέση αφού το αυτοκίνητο ήταν έξω από τα νερά του καθώς οι απαιτήσεις των ράλλυ δεν έχουν καμία σχέση με τις Αναβάσεις.

Το τέλος της χρονιάς του 2016 βρήκε τον Μαργαρώνη στην 7η θέση για την πολύ απαιτητική κατηγορία της F2 και στο πρώτο σκαλί της C5 ανάμεσα σε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Τα σχέδια για το 2017 είναι πάνω κάτω τα ίδια με το πλήρωμα να δηλώνει έτοιμο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου με το Citroen Saxo VTS.

Η αρχή του 2017 τον βρήκε να κατακτά την Τρίτη θέση στην F2 την δεύτερη θέση στην C5 και την δεύτερη θέση στην A6 στο Ράλλυ Σπριντ Μπράλλου.