Ήγγικεν η ώρα του μεγάλου τελικού του 2026 για το πρωτάθλημα του NASCAR Euro Series! Η πίστα του Zolder στο Βέλγιο να φιλοξενεί το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο της φετινής διοργάνωσης, με τους τίτλους να κρίνονται στους δύο αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής. Και φυσικά ο Πρωταθλητής της κατηγορίας OPEN του 2025, Θωμάς Κρασώνης, είναι πανέτοιμος να τα δώσει όλα για να διεκδικήσει τον τίτλο στην V8GP, αξιοποιώντας το γεγονός πως και στο NASCAR GP Euro Finals του Βελγίου οι βαθμοί που θα συλλέξει κάθε οδηγός διπλασιάζονται.
Το τριήμερο στο Βέλγιο περιλαμβάνει πολλές δράσεις, αγωνιστικές αλλά και οικογενειακές. Μεταξύ άλλων θα διεξαχθούν αγώνες για το Belcar Endurance Championship αλλά και για το Porsche Carrera Cup Benelux.
To Circuit Zolder άνοιξε τις πύλες του το 1963 και επί σειρά ετών αποτέλεσε την έδρα του βελγικού grand prix της Formula 1. Είναι επιπέδου «FIA Grade 2», έχει μήκος 4.010 μέτρα και αποτελείται από 10 στροφές.
Έπειτα από την κατάκτηση του τίτλου στην OPEN κατά την περυσινή σεζόν, ο Θωμάς Κρασώνης τη φετινή σεζόν συμμετέχει στην κατηγορία V8GP, οδηγώντας την Chevrolet Camaro με τον αριθμό «13» της κορυφαίας ομάδας του Πρωταθλήματος, της βελγικής PK Carsport.
Υποστηρικτής της προσπάθειας του Θωμά Κρασώνη στο NASCAR Euro Series είναι η Costamare Shipping Company.
Το πρόγραμμα του τριημέρου
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινά με τις ελεύθερες δοκιμές το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι πρώτες ελεύθερες της V8GP ξεκινούν στις 2.45 μ.μ., ενώ οι δεύτερες ελεύθερες θα διεξαχθούν στις 5.20 μ.μ..
Το πρόγραμμα του Σαββάτου γι την V8GP ξεκινά με τις κατατακτήριες στις 10.40 π.μ. και κάθε οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δύο γρήγορους γύρους. Ο πρώτος αγώνας του διημέρου για την κορυφαία κατηγορία θα ξεκινήσει στις 2.45 μ.μ. και θα έχει διάρκεια 18 γύρους ή 45’ συν έναν γύρο.
Τη Κυριακή η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα της V8PG θα δοθεί στις 2.50 μ.μ., με διάρκεια 18 γύρους. Όλες οι προαναφερθείσες ώρες είναι Ελλάδος.
Σε ό,τι αφορά στις καιρικές συνθήκες, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και πιθανότητα βροχής την Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 16 βαθμούς Κελσίου.
Όπως συνέβη και πέρυσι, ο ANT1+ θα μεταφέρει στους συνδρομητές του όλη τη δράση από τους αγώνες τόσο του Σαββάτου όσο και της Κυριακής, με περιγραφή στα ελληνικά! Παράλληλα θα υπάρχει απευθείας κάλυψη και μέσα από το επίσημο κανάλι του EuroNASCAR στο YouTube
Κρασώνης: «Είμαστε πανέτοιμοι για το μεγάλο φινάλε!»
Έπειτα από το πέμπτο αγωνιστικό διήμερο, στη Vallelunga, ο Θωμάς Κρασώνης βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας της κατηγορίας V8GP με 339 βαθμούς, όσους έχει και ο Jordan O’ Brien, ενώ είναι πρώτος στην κατηγορία Junior. Ο πρωτοπόρος της V8GP, Vittorio Ghirelli έχει 381 βαθμούς, ενώ ο νικητής των δύο αγώνων στην Ιταλία, Nelson Piquet jr., είναι δεύτερος με 350 βαθμούς. Κι όπως φάνηκε και στον ημιτελικό της Ιταλίας, οι διπλοί βαθμοί μπορούν να φέρουν μεγάλες «ανατροπές»!
Ο Θωμάς Κρασώνης, δηλώνει πανέτοιμος ενόψει του τελικού του Πρωταθλήματος. «Έχουμε ξαναπεί ότι στους ημιτελικούς και στους τελικούς, ακριβώς επειδή απονέμονται διπλοί βαθμοί σε κάθε αγώνα, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Είδαμε τι συνέβη στην Ιταλία με τον Piquet. Ένα εξαιρετικό διήμερο ήταν αρκετό για να τον φέρει σε θέση διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Κι αυτό ακριβώς θέλουμε να κάνουμε κι εμείς στο Zolder: δύο άψογους αγώνες, οι οποίοι θα μας οδηγήσουν στην επίτευξη του μεγάλου στόχου! Η διαφορά των 42 βαθμών από την κορυφή είναι τέτοια που εάν εμείς κάνουμε τον αγώνα μας όπως πρέπει τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε ο Θωμάς Κρασώνης.
Και προσέθεσε: «Είμαι στο Βέλγιο εδώ και μία εβδομάδα, καθώς έπρεπε να κάνουμε εντατική προπόνηση γι’ αυτόν τον αγώνα. Το θετικό είναι ότι κάναμε προπόνηση ακόμα και υπό καταρρακτώδη βροχή, επομένως είμαστε πανέτοιμοι ακόμα και το πιο ακραίο σενάριο από πλευράς καιρικών συνθηκών. Έχουμε βρει ακριβώς τις ρυθμίσεις που θέλουμε για κάθε περίσταση, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για μία πίστα όπως το Zolder που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».
Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Από την πρώτη ημέρα που ασχολήθηκα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αυτό που έμαθα είναι να μην τα παρατάω ποτέ. Όταν τα δίνεις όλα, όταν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος κι έχεις στα χέρια σου ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί να το πιστεύεις και να μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Έχω ξαναπεί πως η PK Carsport έχει τη δυνατότητα να μου προσφέρει ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο. Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει, προκειμένου να έρθει το αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά μου, πάνω απ’ όλα την Costamare που είναι πάντα δίπλα μου και φυσικά την οικογένεια και τους φίλους μου».
















