Θα γίνω λίγο κακός : Άκυρες οι εκλογές της ΟΜΑΕ λόγω “βουής”

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

 

Δεν έχει τελειωμό η κατρακύλα του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια και όπως όλα δείχνουν ο “κατήφορος” έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Ανάμεσα στα όσο έχουν συμβεί τους τελευταίος μήνες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ την εκτέλεση της Γενικής Συνέλευσης της ΟΜΑΕ, που διεξήχθη στις 22-02-2020 και αφορούσε τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μελών του ΔΣ, μέχρις εκδόσεως οριστικής αποφάσεως της αγωγής των αιτούντων.

Με απλά λόγια :

Τα Σωματεία “ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΡΤ Α.Σ.” – “ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ – Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού”, “Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας – ΣΜΑΛ” και “ΑΡΤΕΜΙΣ – Αθλητική Ένωση” κατέθεσαν κοινό σημείωμα για την αναστολή απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, την οποία και αποδέχθηκε το Δικαστήριο.

Το “αστείο” όμως δεν είναι αυτό (αν μπορούμε να πούμε ως αστείο, μία απόφαση δικαστηρίου). Το αστείο είναι πως το δικαστήριο αποδέχθηκε την αίτηση, βασιζόμενο σε μαρτυρία, που αναφέρει ότι η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής έγινε “δια βοής”.

Και αναρωτιέμαι εγώ……….

  • Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν ζήτησε να διαβάσει τα Πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του μάρτυρα;
  • Δεν γνώριζε το Διακστήριο, πως υπήρχε Δικαστικός Αντιπρόσωπος, στην διαδικασία;
  • Ο μάρτυρας, δεν σκέφτηκε πως η διαδικασία, αποδεικνύεται από τα Πρακτικά;
  • Η “απολογούμενη” μεριά της σημερινής Διοίκησης της ΟΜΑΕ, δεν είχε Δικηγόρο, για να πράξει τα δέοντα;

 

Καλά κάνουν τα τέσσερα σωματεία και “κυνηγούν” να ακυρωθούν οι εκλογές. Δεν τους κατηγορεί κανένας για αυτό, αφού είναι νόμιμο, δικαίωμά τους.

Το να ακυρώνουν όμως την διαδικασία, με ανακρίβειες και να θέτουν σε κίνδυνο όλα τα Πρωταθλήματα, δεν είναι ούτε θεμιτό ούτε όμορφο. Μάλλον κάποιους τους έχει βρει “βουή” στο κεφάλι…………