Triumph Tiger Sport: Για κάθε μέρα και κάθε αναβάτη

Η ΝΕΑ Triumph Tiger Sport
Η ΝΕΑ Triumph Tiger Sport του 2016 είναι σχεδιασμένη ώστε να διαπρέπει σε κάθε τομέα της μοτοσυκλετιστικής σου προσωπικότητας – από την καθημερινή μετακίνηση μέχρι το ξυσίματα στις στροφές, τον τουρισμό και ο,τιδήποτε άλλο. Πηγαίνοντας την πολυχρηστικότητα σε άλλο επίπεδο, η ΝΕΑ Tiger Sport ενσωματώνει πλήθος νέων εξελίξεων όπως ο τρικύλινδρος 1050κ.εκ. επόμενης γενιάς, μία σειρά τεχνολογικών βοηθημάτων επικεντρωμένων στον αναβάτη και βελτιωμένη άνεση και δυνατότητες. Σχεδιασμένη να φέρνει εις πέρας κάθε διαδρομή, από την μετακίνηση στο γραφείο μέχρι την αγαπημένη σου κυριακάτικη βόλτα, η ΝΕΑ Tiger Sport δεν είναι απλά μία καθημερινή μοτοσυκλέτα – είναι μία μοτοσυκλέτα που θα θες να καβαλάς κάθε μέρα.

 

Ανώτερη οδική συμπεριφορά και έλεγχος
Η τελευταία εξέλιξη της Tiger Sport έχει στο κέντρο της έναν τρικύλινδρο κινητήρα-σύμβολο 1050κ.εκ. Ενσωματώνοντας πλήθος εξελίξεων για βέλτιστη απόδοση δύναμης, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται ο πλήρως αναθεωρημένος θάλαμος καύσης, η επόμενης γενιάς αυτός κινητήρας αποδίδει κύμματα άμεσης ροπής. Η στιγμιαία απόκριση γκαζιού, χάρη στο νέο σύστημα ride-by-wire, επιτρέπει στο αναβάτη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη χαρακτηριστική απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα σε κάθε περίσταση, από το ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο μέχρι και την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Η νέα, πιο ελεύθερη εξάτμιση όχι μόνο ακούγεται πιο έντονα αλλά συμβάλλει και στη βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.

 

Τεχνολογία για την οδήγηση
Η τοποθέτηση της νέας ECU και του νέου συστήματος ride-by-wire ανοίγει νέες δυνατότητες στην Tiger Sport για προσθήκη τεχνολογίας επικεντρωμένης στον αναβάτη. Αυτό σημαίνει ότι η νέα Tiger Sport παρέχει γρήγορη απόκριση στις εντολές του αναβάτη, με αδιάλειπτη δύναμη και ένα άμεσα διαθέσιμο κύμα ροπής. Επιπρόσθετα υπάρχει μια επιλογή προγραμμάτων οδήγησης, που επιτρέπουν στον αναβάτη να επιλέξει το επίπεδο απόκρισης γκαζιού και ελέγχου πρόσφυσης σύμφωνα με τις συνθήκες. Τα διαθέσιμα προγράμματα είναι τα «Βροχή», «Δρόμος» και «Σπορ», με το κάθε ένα να ρυθμίζει την απόδοση και τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Το πρόγραμμα «Σπορ» επιτρέπει στον αναβάτη να ανακαλύψει όλη τη δύναμη και το χαρακτήρα του τρικύλινδρου κινητήρα ενώ το πρόγραμμα «Βροχή» μειώνει τη συνολική απόδοση δύναμης. Το cruise control σημπληρώνει την γκάμα των εργοστασιακά τοποθετημένων βοηθημάτων αναβάτη, ενώ τα ολοκαίνουργια όργανα, που περιλαμβάνουν δύο υπολογιστές ταξιδιού και δείκτη βενζίνης πραγματικού χρόνου, δίνουν ξεκάθαρη πρόσβαση σε όλο την πληροφόρηση που απαιτεί ο αναβάτης, με ευκολία πλοήγησης ανάμεσα στις ενδείξεις.

 

Μειώνοντας την κόπωση στην οδήγηση

Ένας υποβοηθούμενος συμπλέκτης διευκολύνει την οδήγηση τόσο στην πόλη όσο και στις μακρινές αποστάσεις, μειώνοντας την απαιτούμενη δύναμη και κατά συνέπεια την κούραση του αναβάτη. Το νέο σύστημα συμπλέκτη είναι ταιριαγμένο με ένα μαλακό εξατάχυτο κιβώτιο που δίνει τη δυνατότητα πλήρους αξιοποίησης της διαθέσιμης δύναμης, παρέχοντας ταυτόχρονα άνετες σχέσεις μετάδοσης για μακρινά ταξίδια.

Εμφάνιση με λειτουργικότητα

Επανασχεδιασμένη με ολοκαίνουργια γραφικά, σε διακριτικό χρώμα μαύρο ματ – με φωσφορίζουσες κίτρινες λεπτομέρειες – ή εντυπωσιακό ασημί αλουμινένιο με κόκκινες λεπτομέρειες, η Tiger Sport κάνει μία δήλωση στυλ στην κατηγορία της πολυχρηστικής μοτοσυκλέτας. Το μονόμπρατσο ψαλίδι της Tiger Sport προσφέρει λιτή εμφάνιση, την οποία συμπληρώνουν τα επανασχεδιασμένα καπάκια κινητήρα, οι νέοι καθρέφτες και ένα κατεργασμένο τελειώμα στον πίσω άξονα.

 

Η άνεση του αναβάτη πάει επίσης σε νέο εξελιγμένο επίπεδο – με επανασχεδιασμένα μαρσπιέ με καλύτερο κράτημα, ρυθμιζόμενη φιμέ ζελατίνα και χούφτες στον στάνταρ εξοπλισμό.

 

Η νέα ζελατίνα προσφέρει καλύτερη προστασία από τον αέρα  με πρωτοποριακoύς «διαχύτες αέρα ζελατίνας», που εκτρέπουν τον αέρα μακριά από τον αναβάτη και τον συναναβάτη χωρίς να θυσιάζουν την σπορ φιλοσοφία. Παράλληλα, η δυνατότητα λειτουργίας με το ένα χέρι καθιστά τη ρύθμιση της ζελατίνας εύκολη υπόθεση.

Χτίσαμε πάνω στα θεμέλια της μοτοσυκλέτας, την εξαιρετική οδική της συμπεριφορά, την κορυφαία εργονομία αναβάτη και συναναβάτη και τις μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης, χάρη στα οποία έχει αποκτήσει τεράστιο αριθμό οπαδών παγκοσμίως, για να κάνουμε τη νέα Tiger Sport καλύτερη από κάθε άποψη, για τον μοτοσυκλετιστή που θέλει μία μοναδική μοτοσυκλέτα που πραγματικά να κάνει τα πάντα.

Η νέα Tiger Sport θα παρουσιαστεί στο London Motorcycle Show, στο συνεδριακό κέντρο Excel, την 12η Φεβρουαρίου και θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα στα τέλη Απριλίου στην τιμή των 12,690€.

 

  • Τρικύλινδρος κινητήρας 1050κ.εκ. επόμενης γενιάς με αυξημένη ροπή και βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου
  • Τεχνολογία επικεντρωμένη στον αναβάτη που περιλαμβάνει γκάζι ride-by-wire και Προγράμματα Οδήγησης
  • Πολλαπλών επιπέδων σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, cruise control και ABS ως στάνταρ
  • Βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης
  • Υποβοηθούμενος συμπλέκτης που μειώνει την κόπωση του αναβάτη
  • Πληθώρα αναθεωρημένων λεπτομερειών συμπεριλαμβανομένων μαρσπιέ με καλύτερο κράτημα, ρυθμιζόμενης φιμέ ζελατίνα και επανασχεδιασμένων καθρεφτών
  • Νέα μοντέρνα γραφικά, χρώματα μαύρο ματ ή αλουμινένιο ασημί