Τραγικό ατύχημα στην Formula 4 με έναν 17χρονο να δίνει μάχη για την ζωή του (Video)

Στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Formula 4 σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Donington Park o 17χρονος ταλαντούχος πιλότος Billy Monger είχε ένα τραγικό ατύχημα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν και τα δύο του πόδια ύστερα από μια σφοδρή σύγκρουση με ακινητοποιημένη Formula μέσα στην πίστα.
Χρειάστηκαν 90 λεπτά για να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα του και να τον μεταφέρουν στο κοντινότερο νοσοκομείο. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δεν κατάφεραν να σώσουν τα πόδια του όπου ακρωτηριάστηκαν χαμηλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους εκπροσώπους της FIA.
Σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται στο τεχνητό κώμα μέχρι να ολοκληρωθούν οι επεμβάσεις και αναμένεται να τον επαναφέρουν τις επόμενες μέρες.
Η είδηση έχει προκαλέσει τεράστια θλίψη στον Παγκόσμιο Μηχανοκίνητο αθλητισμό όπου ακόμα και οι πιλότοι από την F1, όπως ο Hamilton καιο Verstappen κάνουν έκλυση για βοήθεια και στήριξη στον νεαρό πιλότο.
Για τον λόγο αυτό έχει στηθεί λογαριασμός υποστήριξης στην ιστοσελίδα Just Giving όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει για την αποκατάσταση του Billy Monger στον παρακάτω σύνδεσμο: justgiving.com/crowdfunding/BillyMonger
Δείτε το video με το ατύχημα: