Το Android Auto έρχεται στην BMW. Η BMW θα προσφέρει ασύρματη ενσωμάτωση από τα μέσα του 2020. 

Το BMW Group επεκτείνει το πεδίο ομαλής συνδεσιμότητας στα οχήματά του με τον ερχομό του Android Auto™ από τα μέσα του 2020. Το Android Auto, η τελευταία ψηφιακή και χρηστοκεντρική λύση που έρχεται να προστεθεί στις υπηρεσίες της BMW, θα επιτρέπει τη σύνδεση των Android smartphones ασύρματα στο αυτοκίνητο και την πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες όπως προτεινόμενοι προορισμοί και προσεχή ραντεβού.

 

Ασύρματο plug & play.
Το Android Auto είναι ένας απλούστερος και ασφαλέστερος τρόπος χρήσης ενός smartphone σε όχημα BMW, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση σε εφαρμογές μουσικής, πολυμέσων και διαχείρισης μηνυμάτων. Η ασύρματη συνδεσιμότητα διευκολύνει τη διαδικασία σύνδεσης ενός Android smartphone σε μία BMW με απλοποιημένη διεπαφή. Πέραν αυτού, το Android Auto ενσωματώνεται απευθείας στο πλήρως ψηφιακό cockpit της BMW, που σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να βλέπουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες όχι μόνο στην κεντρική οθόνη ελέγχου (Control Display), αλλά και – με μία έξυπνη προσαρμογή – στην οθόνη Info Display του πίνακα οργάνων καθώς και στο Head-Up Display, όπου προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant στο Android Auto διευκολύνει τη λήψη οδηγιών κατεύθυνσης, την επικοινωνία και την παραγωγικότητα. «Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν τονίσει πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτούς το Android Auto σε μία BMW, για να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα smartphone με λειτουργικό Android χωρίς να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο, πέρα από τις λειτουργίες και υπηρεσίες της BMW», δήλωσε  ο Peter Henrich, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος Product Management της BMW. «Θα προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία στους πελάτες μας από τον Ιούλιο του 2020».

Ο Patrick Brady, Αντιπρόεδρος Engineering της Google δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την BMW για να προσφέρουμε ασύρματο Android Auto στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο από την επόμενη χρονιά. Η ομαλή ενσωμάτωση του Android από smartphones σε οχήματα BMW επιτρέπει στους πελάτες να ταξιδεύουν ταχύτερα, διατηρώντας την πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες τους εφαρμογές και υπηρεσίες με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Μία live επίδειξη του Android Auto σε όχημα BMW θα γίνει για πρώτη φορά στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων [Consumer Electronics Show (CES)] 2020 και θα διατίθεται σε 20 χώρες από τον Ιούλιο του 2020 για όλα τα μοντέλα με BMW Operating System 7.0.