Θα γίνω λίγο κακός : Γαντζωμένος στην καρέκλα με φόντο το Ελληνικό Karting;

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

Όπως και να περιγράψει τις τελευταίες ώρες κανείς του Ελληνικού Karting, δεν θα πέσει μέσα. Μέσα σε λίγες ώρες κόντεψαν να αλλάξουν τα πάντα, με τους Αθλητές (χρηματοδότες) να γίνονται ένας σάκος του μποξ, χωρίς προηγούμενο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Πέμπτη λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, μας έρχεται ένα e-mail με ανακοίνωση, πως το πρόγραμμα και η Προκήρυξη του Karting στην Ελλάδα, αλλάζει ριζικά από εδώ και στο εξής και μάλιστα με την υπογραφή της ΕΠ.Α.

Φίδια μπήκαν στα αυτιά μας και προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε το e-mail από ανθρώπους της ΕΠΑ, από τους οποίους όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε τίποτα, αλλά και από μέλη του ΔΣ της ΟΜΑΕ, όπου επίσης ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε τίποτα.

Για να μην τα πολυλογούμε και σας κουράζουμε, μετά από μια συνοπτική διαδικασία, ο Σύμβουλος της ΕΠΑ κ. Αθανασέκος Δημήτρης, μετά από προτροπή της Γ.Γ. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΜΑΕ κ. Φατούρου Κορίνα, αποφάσισαν να πετάξουν την ψηφισμένη από το ΔΣ Προκήρυξη του Karting για το 2020, στο καλάθι των αχρήστων και να φτιάξουν νέα, χωρίς όπως αποδείχθηκε, να μην γνωρίζει κανείς τίποτα…….

Φυσικά τα μέλη της Επιτροπής Karting (Ισμήνη Φαμπιάτου, Βασίλης Παπαφιλίππου) έπεσαν από τα σύννεφα, αφού δεν είχαν γνώση για το παραμικρό, με αποτέλεσμα να ζητούσαν άμεσα συνάντηση για εξηγήσεις, κάτι το οποίο έγινε την επομένη στα γραφεία της Οδού Σπύρου Λούη.

Πιο κάτω θα διαβάσετε μερικά από τα ερωτήματα που περνάν από το μυαλό μας :

 • Ποιος δίνει το δικαίωμα να αναιρείς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, σε όποια βαθμίδα και να βρίσκεσαι;
 •  Ποιος δίνει το δικαίωμα σε Σύμβουλο (χωρίς ψήφο), να παίρνει αποφάσεις;
 • Ποιος δίνει το δικαίωμα σε Σύμβουλο (χωρίς ψήφο), να κουνάει το δάχτυλο σε Επιτροπή, για κανονισμούς που ο ίδιος έφτιαξε;
 • Ποιος σου δίνει το δικαίωμα, να εκθέτεις αυτόν που σε επέλεξε ως Σύμβουλο;
 • Μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητες ενός Γενικού Γραμματέα Διοικητικού Συμβουλίου;
 • Ποιος σου είπε ότι μπορείς να μην υπογράφεις αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου;
 • Ποιος σου είπε ότι ο Νόμος ισχύει μόνο όταν σε συμφέρει;
 • Δεν νιώθεις ντροπή όταν με τις πράξεις σου, βγάζεις εκτός εαυτού 6 άτομα;
 • Ποιος σου δίνει το δικαίωμα, να ισοπεδώνεις, ιστορικά ονόματα, όπως τα Φαμπιάτου και Παπαφιλίππου;
 • Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις την επαρχία ως Κωλοπετινίτσα και τις πίστες της, ως οικόπεδα;
 • Πόσο “γραμμάτια” έχεις ακόμα να εξοφλήσεις, μέχρι να νοιώσεις λίγο ντροπή και να αποχωρήσεις;

Θα μπορούσα να γράψω ακόμα πολλά, όμως δεν θέλω να σας κουράσω και θα τελειώσουμε με μία κίτρινη κάρτα που χρεώνουμε τον Πρόεδρο της ΕΠΑ κ. Τάκη Κουτσίκο. Οι κακές επιλογές και η χαλαρότητα σε θεσμούς, δεν θα πάνε μπροστά τον χώρο. Άλλωστε όταν η ιστορία έχει γράψει κανείς δεν μπορεί να την σβήσει, ειδικά στον χώρο του Kart.

Συνοψίζοντας αναφέρουμε πως το IAME “πήρε” τον δεύτερο αγώνα που ζήταγε, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έγιναν ανούσιες αλλαγές στις ημερομηνίες και όχι στις τοποθεσίες.

Το νέο πρόγραμμα, μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ