Στέλιος Καγιάφας : Βάζω υποψηφιότητα στην ΟΜΑΕ με κοινό παρονομαστή το “motorsport”

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν οι πολυαναμενόμενες εκλογές για να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, μετά την έκπτωση του προηγούμενου ΔΣ με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το παρασκήνιο και τα “παιχνίδια” κάτω από το τραπέζι δίνουν και παίρνουν ενώ οι καταγγελίες πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο.

Εμείς σαν automotopatras.gr αφήνουμε όλα αυτά, κάπου λίγο πιο πίσω και κοιτάμε μπροστά. Έτσι συναντηθήκαμε με τον Στέλιο (Στυλιανό) Καγίαφα, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην προεκλογική διαδικασία, εκπροσωπώντας την Λέσχη 4χ4 Πάτρας. Μιλώντας με το Στέλιο, αυτό που κρατήσαμε είναι οι φρέσκες ιδέες, οι γνώσεις και το “ανοιχτό μυαλό”.

Επιγραμματικά ο Στέλιος Καγιάφας μας ανέφερε :

Είναι δεδομένο πως η σημερινή πορεία, ίσως δεν είναι και η επιθυμητή. Σε μια χώρα, όπου μετά από 10 χρόνια κρίση, κατάφερε να κρατήσει ζωντανό ένα πολύ δαπανηρό άθλημα, όπως ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός, πρέπει να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να δούμε το αύριο, σβήνοντας το χτες.

Προέρχομαι από τον χώρο του kart, που ξεκίνησα ως αγωνιζόμενος αρκετά χρόνια πίσω και σήμερα υπηρετώ από το μετερίζι του Αλυτάρχη, όπου και όταν μου ζητηθεί. Ίσως με γνώμονα αυτό, να αναρωτιέστε γιατί ζητάω μια θέση στην ΟΜΑΕ και δηλώνω υπεύθυνα, πως κοινός παρονομαστής είναι το “motorsport”. Δεδομένο, ξεκάθαρο και σε όποια μορφή. Σίγουρα οι αδυναμίες δεν κρύβονται και το kart κατέχει μια μεγάλη θέση στην καρδιά μου.

Δεν θα κουβεντιάσουμε τι έγινε. Μας ενδιαφέρει, δεν το “αφήνουμε” αλλά πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα. Και αυτή απαιτεί άμεσα αλλαγές και εκσυγχρονισμό. Απαράδεκτο να υπάρχει έστω και η παραμικρή αμφιβολία για το αν είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε καθεστώς διακοπής.

Θέλουμε μια Ομοσπονδία εκσυγχρονισμένη, σύννομη και με το βλέμμα στο 2030 και όχι στο 2000. Το καταστατικό, οι επιτροπές και η σκέψη λειτουργίας πρέπει να αλλάξουν ριζικά και όταν γίνουν αυτά, πιστέψτε με, θα μας λυθούν και τα χέρια, σε ζητήματα που σήμερα βρίσκαμε τοίχους και αντιμετωπίζαμε περίεργες καταστάσεις.

Επιβεβλημένη η οικονομική διαχείριση με διαφάνεια και τακτική ενημέρωση των Σωματείων – Μελών της ΟΜΑΕ, έστω να γνωρίζει ο Αθλητής τι και γιατί πληρώνει. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο Αθλητής – Οδηγός – Αιμοδότης είναι η ρίζα του MotorSport και σε αυτόν τα οφείλουμε όλα. Με αυτόν δίπλα μας πρέπει να προχωρήσουμε. Αυτόν πρέπει να προστατέψουμε. Αυτόν πρέπει να προβάλουμε.

Είναι σίγουρο πως η αυριανή Διοίκηση που θα αναλάβει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με πάρα πολλά αρνητικά και δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, αλλά δυστυχώς έχουμε άγνοια. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά όπως προείπα, ο παρονομαστής είναι κοινός.

Βλέπω ανθρώπους νέους και “φρέσκους” να ενδιαφέρονται για το αύριο και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ιδέες σίγουρα υπάρχουν πολλές και θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες. Ας κάτσουμε όλοι στο ίδιο τραπέζι με την σημαία της ΟΜΑΕ να κυματίζει και όχι την “μαύρη”.