Πρόσωπα της Χρονιάς 2018 : Για δεύτερη φορά με Μηχανοκίνητο Αθλητισμό

Η πρωτοβουλία της Εφημερίδας “Πελοπόννησος” ξεκίνησε το 2014 με την Ειδική Έκδοση “Πρόσωπα της Χρονιάς 2014”. Από το 2015 και έκτοτε καθιερώθηκε η συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη των “Προσώπων” μέσω ψηφοφορίας στο site www.prosopaxronias.gr κάνοντας την τοπική κοινωνία ενεργό συντελεστή ΄της εκδήλωσης.

Η διοργάνωση κορυφώνεται με μια λαμπρή τελετή βράβευσης στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεγάλη συμμετοχή κοινού, παρουσιάσεις υποψηφιοτήτων μέσω video, καλλιτεχνικό μέρος και πολύ συγκίνηση.

Το 2018 είναι η δεύτερη χρονιά που τα “Πρόσωπα” αναγνωρίζουν τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και έχουν Υποψήφιους, ανθρώπους του χώρου μας. Φέτος ο αριθμός ανέβηκε σε 5 από 1 που ήταν πέρυσι (Βαγγέλης Ντεντόπουλος).

Έτσι λοιπόν τα “Πρόσωπα της Χρονιάς 2018” ζητούν την ψήφο σας, πατώντας πάνω στο όνομά τους :

ΚΙΜΩΝΑΣ ΘΕΟΣ : Ήρεμη Δύναμη

Αν ο Ελληνικός Μηχανοκίνητος Αθλητισμός ήταν σε ένα διαφορετικό επίπεδο και οι μηχανισμοί του, είχαν επιρροή στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι, τότε ο Κίμωνας Θέος θα ήταν Επαγγελματίας οδηγός Αγώνων Ράλλυ σε Εργοστασιακή ομάδα. Επειδή όμως αυτό είναι λιγάκι δύσκολο και εκτός πραγματικότητας ας μιλήσουμε για δεδομένα. Ο Κίμωνας Θέος είναι ο πρώτος Οδηγός – Αθλητής που εκπροσώπησε την Πάτρα μέσα από την Εθνική Ελλάδος στον Τελικό του FIA Hill Climd Masters που διεξήχθη στο Gubbio της Ιταλίας το 2018. Πέραν αυτού ο Κίμωνας κατέκτησε για ακόμα μία φορά την δεύτερη θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων στην κατηγορία Ν2.

 

ΦΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ : “Τρέχει” για την Οδική Ασφάλεια

Ο οδηγός που έχει σηκώσει πολλές φορές την Ελληνική σημαία στο εξωτερικό και έχει αφιερώνει πολύ χρόνο, στην υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”. Σεβαστείτε του Κανόνες Οδικής Ασφάλειας. Είναι άξιο λόγου όταν συναντάς έναν Αθλητή που στα μόλις 23 χρόνια του έχει διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε Αγώνες Kart. Είναι όμως άξιο βράβευσης όταν έχει την χάρη και την τέχνη να σε πείθει για την Οδική Ασφάλεια. Ο Φώτης Θωμάς είναι ένας πολύ γρήγορος Αθλητής του Kart με τις ανάλογες κατακτήσεις σε έπαθλα και τίτλους και συνοδοιπόρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για την στήριξη των εκστρατειών που διοργανώνει το ΙΟΑΣ. Ο Φώτης είναι υπέρμαχος του σλόγκαν : Ζώνη και Κράνος. Μαγκιά είναι να τα φοράς.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΓΙΑΦΑΣ : Ο Εθνικός Αλυτάρχης του kart

Ο Πατρινός Αλυτάρχης των Αγώνων Kart, που έχει δώσει την ψυχή του, για τις κατηγορίες MINI και JUNIOR που συμμετέχουν παιδιά από 8 έως 14. Πάλε ποτέ οδηγός kart, πλέον ασχολείται με το Οργανωτικό κομμάτι και την Αλυταρχία, πέραν της Ιδιωτικής επιχείρησης Εστίασης που διατηρεί. Έχει αφιερώσει την ζωή του, στους νέους του kart, τους οποίους και «εκπαιδεύει» από την δική του σκοπιά, κινώντας μοναδικά την μπαγκέτα του «Μαέστρου». Ο Στέλιος έχει ανακηρυχθεί σε «Εθνικό Αλυτάρχη» του Kart και του οφείλεται το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού Karting.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Η επόμενη γενιά Πρωταθλητών

Ο 10χρονος Αθλητής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς του IAME στην κατηγορία MINI B (8- 10 χρονών) στην Γαλλία. Σε κάνει να ανατριχιάζεις όταν βλέπεις ένα 10χρονο Οδηγό – Αθλητή να οδηγεί μέσα στην πίστα πάνω από το όριο, τη στιγμή που το κράνος είναι μεγαλύτερο σε όγκο από το σύνολο του σώματος του. Ο Γιώργος Ντεντόπουλος από 7 χρονών οδηγεί το kart του, με δεξιοτεχνία που θα ζήλευαν αρκετοί ενήλικες, με οδηγική Παιδεία και κουλτούρα για σεμινάριο τελειόφοιτων. Το 2018 ήρθε η πρώτη μεγάλη διάκριση. Κυπελλούχος του Επάθλου IAME στην κατηγορία MINI B, με συνέπεια να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό της Γαλλίας, ανάμεσα σε οδηγούς από 36 χώρες.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ : Ο μοναδικός Πατρινός Αναβάτης – Αθλητής

Ο μοναδικός Πατρινός Αθλητής που τρέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας στην κατηγορία Super Bike. Ατάκες του : Βάλτο καλά στο κεφάλι σου. Μαγκιά είναι να το φοράς. Αναφερόμενος πάντα στο κράνος. Τι σκέφτεσαι αν είσαι δικυκλιστής; Να χαλάσω το μαλλί μου, ή να προστατέψω το κεφάλι μου; Φυσικά η απάντηση είναι αυτονόητη και δεν χωρά ούτε καν σκέψη. Αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει ο Κώστας Φωτιάδης ως μοναδικός Πατρινός Αναβάτης – Αθλητής που συμμετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στην κατηγορία SuperBike. Ο Κώστας ντυμένος με την αυστηρή δερμάτινη στολή του και φορώντας το αρκετά ακριβό κράνος του προσπαθεί να μας μύηση, στην ασφάλεια. Σκέψου, φωνάζει. Σκέψου αυτούς που σε περιμένουν σπίτι. Το να οδηγείς ένα δίκυκλο, είναι επικίνδυνο. Το παραδεχόμαστε. Αλλά την αίσθηση αυτή δεν θα την βρεις πουθενά αλλού. Βάλε καλά το κράνος στο κεφάλι σου και αφέσου ελεύθερος.