Οδηγίες Πρόσβασης για την Ανάβαση Ελασσόνας

Από Λάρισα : Παίρνουμε το δρόμο για Ελασσόνα μέσω Μελούνας. Απόσταση 40 χλμ, Χρόνος 30 λεπτά περίπου.

Από Αθήνα : Μέσω Εθνικής οδού για Λάρισα, 360 χλμ και από εκεί ως άνω. Αθήνα-Ελασσόνα400 χλμ. Χρόνος 3,5 ώρες περίπου.

Από Βόλο : Από Βόλο για Λάρισα (60 χλμ) και Ελασσόνα (40 χλμ). Συνολικός χρόνος 1 ώρα περίπου.

Από Θεσσαλονίκη : α) Από Θεσ/νίκη-Κατερίνη (70 χλμ) και από εκεί μέσω Ολύμπου από μια καταπληκτική διαδρομή για όσους αγαπάνε την οδήγηση φτάνουμε Ελασσόνα (70 χλμ). Συνολικός χρόνος 1,5 ώρα περίπου.

β) Από Θεσ/νίκη-Λάρισα και μετά για Ελασσόνα (190 χλμ). Συνολικός χρόνος 1,5 ώρα περίπου

Προσοχή!!! Αν ο αγώνας έχει ξεκινήσει, η α) πρόσβαση θα είναι κλειστή στο χωριό Μικρό Ελευθεροχώρι, 1,5 χλμ μετά τον τερματισμό της Ανάβασης.

-Για να φτάσει στην πόλης της Ελασσόνας θα πρέπει στην διασταύρωση να στρίψει δεξιά προς κοζάνη. Σε 5,5 χλμ περίπου θα συναντήσει ταμπέλες για Κλεισούρα-Γιαννωτά. Ακολουθώντας τις ταμπέλες (εικόνα κάτω) θα φτάσετε περνώντας μέσα από τα χωριά Κλεισούρα-Κεφαλόβρυσο στην Ελασσόνα σε 28 χλμ, 30-40 λεπτά περίπου.

odhgies1

Από Κοζάνη : Μέσω της Εθνικής οδού Ε65 για Ελασσόνα (70χλμ) Χρόνος 45 λεπτά περίπου.

Προσοχή!!! Αν ο αγώνας έχει ξεκινήσει, η  πρόσβαση θα είναι κλειστή στο χωριό Μικρό Ελευθεροχώρι, 1,5 χλμ μετά τον τερματισμό της Ανάβασης.

 

-Για να φτάσει στην πόλης της Ελασσόνας θα πρέπει  5,5 χλμ περίπου πριν το χωριό Μικρό Ελευθεροχώρι  που θα συναντήσει ταμπέλες για Κλεισούρα-Γιαννωτά (εικόνα κάτω) να στρίψει δεξιά και ακολουθώντας τις ταμπέλες θα φτάσετε περνώντας μέσα από τα χωριά Κλεισούρα-Κεφαλόβρυσο στην Ελασσόνα σε 28 χλμ, 30-40 λεπτά περίπου

odhgies2