• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
  • Login
automotopatras.gr
  • Ειδήσεις
    • Νέα
    • Τοπικά Νέα
    • Νέα Κατασκευαστών
      • Auto
      • Moto
    • Gadget – Τεχνολογία
    • Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας
    • Εκδηλώσεις
      • ΣΥΝΕΔΡΙΑ
      • Εκδηλώσεις
      • P.M.S
      • MOTORWEST 2020
        • MOTORWEST 2019
      • Εκθέσεις – MOTORSHOW
      • Συναντήσεις – Εκδρομές
  • Αγώνες
    • Auto – Αγώνες
      • WRC
      • Formula 1
      • Ακρόπολις
      • Πανελλήνια Πρωταθλήματα
      • Κύπελλα
      • Έπαθλα
      • Drift
      • 4Χ4
      • Historic Rally
      • Διάφοροι Αγώνες
      • ΟΜΑΕ
      • Σ.Ο.Α.Α
      • ΣΑΜΑΕ
      • ΠΑΣΜΑ
    • Moto – Αγώνες
      • MotoGP
      • Πανελλήνια Πρωταθλήματα
      • Διάφοροι Αγώνες
      • ΑΜΟΤΟΕ
    • KART
      • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
      • Έπαθλα Kart
      • Διάφοροι Αγώνες Kart
      • PICK
    • Dragster – Drag Day
    • Track Days
    • Διάφορα
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Blast from the Past
    • Πρέπει να το δείς
    • ΣΚΕΨΕΙΣ
      • Θα γίνω λίγο κακός
      • Beauties and the Beasts
      • Γυναικεία Ματιά
  • Automotive Gossip
    • Παρουσιάσεις – Συνεντεύξεις
    • “Στα υπόγεια”
    • Κους-Κους
    • Όποιος νύχτα…”πατεί”
  • ESP OFF – TV SHOW
  • P.M.S
No Result
View All Result
automotopatras.gr
No Result
View All Result
Home Αγώνες KART Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς ήταν ο Τελικός του Kart

Μάρκος Καπετανάκης by Μάρκος Καπετανάκης
Νοέ 27, 2017
in Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
0 0
0
Ο καλύτερος αγώνας της χρονιάς ήταν ο Τελικός του Kart
0
SHARES
46
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η δεύτερη χρονιά της αναγέννησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής και την ΟΜΑΕ, έφτασε στο τέλος της με μια μέρα-γιορτή του σπορ – που περιλάμβανε εξαιρετικά θεαματικές μάχες και των πέντε κατηγοριών στο Kartodromo.

Η 5η και τελευταία αγωνιστική συνάντηση της φετινής σεζόν στην ηλιόλουστη πίστα των Αφιδνών κύλησε χωρίς κανένα απρόοπτο, στις μάχες της ανάδειξης των φετινών πρωταθλητών Ελλάδας, καθώς οι 40 αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πριν τη χειμερινή «ανάπαυλα».

Η κατηγορία Mini, η πολυπληθέστερη με 18 οδηγούς, χάρισε ορισμένες από τις πιο συγκλονιστικές μάχες – ειδικά στον τελικό, που βρήκε νικητή τον Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA-TM) στη μάχη μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Στυλιανό (Speed Force, Exprit-TM) και τον Ανδρέα Σπανό (Praga Zahos Karting, Praga-TM), που έκλεισαν το βάθρο! Το α’ σκέλος της ημέρας είχε κερδίσει ο Ιωάννης Θεολόγος Ντάφος (Praga Zahos Karting, Praga-TM) εμπρός από τους Σπανό-Πετρίση, και το δεύτερο ο Πετρίσης μπροστά από τους Ντάφο-Σπανό. Όσο για τη Mini B, ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) κέρδισε και τους τρεις αγώνες της ημέρας. Ο Γιώργος Ντεντόπουλος είχε, στους τρεις αγώνες της ημέρας, δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση, ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-Lenzo) είχε μια δεύτερη και μια τρίτη και ο Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) μία τρίτη.

Στο αμέσως επόμενο σκαλοπάτι, στην κατηγορία Junior, η μέρα ξεκίνησε με νίκη του Γιάννη Καρδαμάκη (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) στο α’ σκέλος, όμως στο δεύτερο σκέλος και στον τελικό επικράτησε ο Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-IAME). Στην τελική αναμέτρηση τον ακολούθησαν οι Καρδαμάκης και Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME). Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις στα δύο πρώτα σκέλη.

Η κατηγορία Senior είχε απόλυτο κυρίαρχο της ημέρας τον Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-IAME), ο οποίος κατέκτησε και την pole position και τις νίκες στα δύο σκέλη και στον τελικό! Και στους τρεις αγώνες πίσω του είδαν την καρό σημαία οι Αλέξανδρος Ντ’ Άρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Tecno-IAME). Αντίστοιχα κυρίαρχος ήταν, στην κατηγορία ΚΖ2, ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ), με την pole και τρεις νίκες, ενώ μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε δεύτερος ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (Speed Force, Exprit-TM) και τρίτος ο Ραφαήλ Πίτσης (Πίτσης Ραφαήλ, CRG-Maxter).

Όσον αφορά στην κατηγορία Club, μετά τον πρώτο χρόνο που σημείωσε στο Time Attack, ο Περικλής Παΐζης της Speed Force, με Καρτ Exprit-TM, κέρδισε και τους δύο τελικούς της κατηγορίας. Στον πρώτο ακολουθήθηκε από τον Ανδρέα Βαρσαμή (Abloy F.S. Racing Team, Kosmic-TM) και τον Κωνσταντίνο Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax), ενώ στον δεύτερο μόνο από τον Ελευθερίου, καθώς μια σύγκρουση είχε θέσει εκτός μάχης τον Βαρσαμή.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, μετά από δύο χρόνια σημαντικής προόδου, πολύπλευρης βελτίωσης και αύξησης των αγωνιστικών δελτίων, γνώρισε σήμερα στο Kartodromo το λαμπρό φινάλε που του άξιζε, και ανανέωσε με όλους το ραντεβού του για το 2018.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

MINI: Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-TM)

«Ξεκινήσαμε μέτρια στο πρώτο σκέλος, τερματίζοντας στην 3η θέση. Στο β’ σκέλος κάναμε μια καλή εκκίνηση, διαχειριστήκαμε τη μεγάλη πίεση και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Στον τελικό ξεκινήσαμε από τη 2η θέση, που ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά κατάφερα στην πρώτη στροφή να περάσω στην πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα διαχειρίστηκα τον αγώνα πολύ καλά και κέρδισα στον τελευταίο μου αγώνα στη Mini. Σήμερα είναι η γιορτή μου και το γιόρτασα διπλά. Δεν κατάφερα να κερδίσω το πρωτάθλημα, αλλά έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν οι καλύτεροι φέτος, παρά τις ατυχίες μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσα έτσι τη χρονιά μου και την κατηγορία».

ΜΙΝΙ Β: Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME)

«Ήταν δύσκολος αγώνας. Νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχει γίνει. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ομάδα μου, τον κ. Κώστα Μιχαλόπουλο και τον μηχανικό μου».

JUNIOR: Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-IAME)

«Θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου που με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κι ακόμα και στις προπονήσεις. Δώσαμε μια τρομερή μάχη με τους αντιπάλους μας και θέλω να τους ευχαριστήσω κι εκείνους για αυτόν τον εκπληκτικό αγώνα, τον οποίο είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που νίκησα».

SENIOR: Στράτος Γαλανόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-IAME)

«Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας, ανεξαρτήτως του ότι είχε τέσσερις συμμετοχές. Η πίστα ήταν σε καλή κατάσταση γιατί είχε βρέξει και είχε φύγει η πολλή σκόνη. Κερδίσαμε τα πάντα σήμερα, εκτός από τα ελεύθερα, αλλά ήταν αρκετά δύσκολος ο τελικός λόγω της μονομαχίας και των επαφών με τον Ντ’ Άρσυ. Η χρονιά δεν μου πήγε πολύ καλά, καθότι είχα εγκαταλείψεις και άλλα [προβλήματα], αλλά ευελπιστώ του χρόνου να πάω πολύ καλύτερα και ίσως με κάποιους αγώνες έξω να δυναμώσω το παλμαρέ μου».

ΚΖ2: Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ)

«Πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε – βέβαια λίγο μοναχικά από τη μέση της χρονιάς και μετά, γιατί δεν είχαμε αντιπάλους του επιπέδου μας. Αυτό είναι κακό για το Καρτ, ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια να φτιάξει, και εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δυναμικά την Ελλάδα και το Καρτ».

CLUB: Περικλής Παΐζης (Speed Force, Exprit-TM)

«Σήμερα καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, ειδικά μετά από ένα πολύ δύσκολο τριήμερο, γεμάτο προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα μου για όλη την υποστήριξη, και σ’ αυτό το τριήμερο και σε όλο το πρωτάθλημα. Με τη βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται – θα μάθουμε αργότερα. Προς το παρόν μετράει η νίκη».





Tags: kartκαλύτερος αγώνας της χρονιάςΠανελλήνιο ΠρωτάθλημαΤελικός
ShareTweetShare
Previous Post

Αναρτήθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2018

Next Post

Μοναδικά πρωτότυπη διαμαρτυρία από τους Πατρινούς του Kart

Ετικέτες

2017 2018 2025 Dirt Games drift EKO RACING FIA HTTC IAME Karting kartmania Motor Festival Patra rotax Rotax Max Challenge Seajets Skarta Ekato Start Line ΑΟΛΑΠ ΑΟΠ ΑΣΜΑ Ανάβαση Πιτίτσας Αναβολή Αποτελέsmατα Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. ΕΠΑ Εκλογές Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής Ενιαίο Καρτόδρομο Λέσχη 4χ4 Πάτρας Μέγαρα ΟΜΑΕ Πάνω από τα όρια Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πρωτάθλημα Πρόγραμμα Ράλλυ Ακρόπολις ΣΟΑΑ Στράτος Φωτεινέλης Συμμετοχές ΦΙΛΜΠΑ αποτελέσματα
AUTOVISION Kart Championship: Με 42 συμμετοχές στον 2ο αγώνα στην Καλαμάτα

AUTOVISION Kart Championship: Με 42 συμμετοχές στον 2ο αγώνα στην Καλαμάτα

Ιούν 13, 2025
VOGE DS800 Rally: Ανακοινώθηκε η τιμή του και η προσφορά για προ-παραγγελία

VOGE DS800 Rally: Ανακοινώθηκε η τιμή του και η προσφορά για προ-παραγγελία

Ιούν 13, 2025
Εκπληκτικό φινάλε στο Brands Hatch με ακόμα ένα βάθρο για τον Θωμά Κρασώνη

Εκπληκτικό φινάλε στο Brands Hatch με ακόμα ένα βάθρο για τον Θωμά Κρασώνη

Ιούν 13, 2025
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Sitemap

© 2021 Automotopatras - Developed and Designed by Pantelis Sarras.

No Result
View All Result
  • Ειδήσεις
    • Νέα
    • Τοπικά Νέα
    • Νέα Κατασκευαστών
      • Auto
      • Moto
    • Gadget – Τεχνολογία
    • Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας
    • Εκδηλώσεις
      • ΣΥΝΕΔΡΙΑ
      • Εκδηλώσεις
      • P.M.S
      • MOTORWEST 2020
      • Εκθέσεις – MOTORSHOW
      • Συναντήσεις – Εκδρομές
  • Αγώνες
    • Auto – Αγώνες
      • WRC
      • Formula 1
      • Ακρόπολις
      • Πανελλήνια Πρωταθλήματα
      • Κύπελλα
      • Έπαθλα
      • Drift
      • 4Χ4
      • Historic Rally
      • Διάφοροι Αγώνες
      • ΟΜΑΕ
      • Σ.Ο.Α.Α
      • ΣΑΜΑΕ
      • ΠΑΣΜΑ
    • Moto – Αγώνες
      • MotoGP
      • Πανελλήνια Πρωταθλήματα
      • Διάφοροι Αγώνες
      • ΑΜΟΤΟΕ
    • KART
      • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
      • Έπαθλα Kart
      • Διάφοροι Αγώνες Kart
      • PICK
    • Dragster – Drag Day
    • Track Days
    • Διάφορα
  • Λοιπές Κατηγορίες
    • Blast from the Past
    • Πρέπει να το δείς
    • ΣΚΕΨΕΙΣ
      • Θα γίνω λίγο κακός
      • Beauties and the Beasts
      • Γυναικεία Ματιά
  • Automotive Gossip
    • Παρουσιάσεις – Συνεντεύξεις
    • “Στα υπόγεια”
    • Κους-Κους
    • Όποιος νύχτα…”πατεί”
  • ESP OFF – TV SHOW
  • P.M.S

© 2021 Automotopatras - Developed and Designed by Pantelis Sarras.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In