Ο Αθανασούλας πάει Κύπρο με την υποστήριξη της RACECRAFT

Με μια ελληνική συμμετοχή υψηλού επιπέδου θα πραγματοποιηθεί το CNP Asfalistiki Ράλλυ Κύπρου, καθώς οι Λάμπρος Αθανασούλας-Χρήστος Κουζιώνης θα αγωνιστούν στο νησί της Αφροδίτης με ένα Ford Fiesta R5 Evo2.

Οι συμμετοχές του Λάμπρου Αθανασούλα σε σημαντικούς διεθνείς αγώνες συνεχίζονται, καθώς ο οδηγός από το Λουτράκι θα μοιραστεί στο επερχόμενο CNP Asfalistiki Ράλλυ Κύπρου, 10ο και τελευταίο γύρο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (FIA ERC), ένα Ford Fiesta R5 με τον Χρήστο Κουζιώνη, μετά από ευγενική πρόσκληση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, έχοντας και την υποστήριξη κυπριακών εταιρειών.

Το CNP Asfalistiki Ράλλυ Κύπρου που θα διεξαχθεί στις 7-9 Οκτωβρίου, είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός αγώνας, αφού εκτός από το FIA ERC και φυσικά, το Πρωτάθλημα Κύπρου, προσμετρά ταυτόχρονα και στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής (FIA MERC). Συνολικά στον αγώνα θα λάβουν μέρος 72 πληρώματα, ορισμένα από τα οποία θα βαθμολογούνται μόνο στο πλαίσιο του εγχώριου πρωταθλήματος ενώ άλλα, θα συμμετέχουν στις αντίστοιχες κατατάξεις του ERC και του MERC.

Ο αγώνας αποτελείται από 14 μικτές Ειδικές Διαδρομές (38,61% άσφαλτος, 61,39% χώμα)μήκους 214,38 απαιτητικών αγωνιστικών χιλιομέτρων, με κορυφαίες στιγμές την επιστροφή των νυχτερινών Ειδικών Διαδρομών με τις οποίες θα ξεκινήσει ο αγώνας το βράδυ της Παρασκευής, την Υπερειδική Διαδρομή στους δρόμους της Λευκωσίας και φυσικά, την Love Cyprus Golden Stage, που περιλαμβάνει τις δύο τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Οι χρόνοι των διαδρομών αυτών θα διαμορφώσουν μια ξεχωριστή κατάταξη, με τα πληρώματα να μοιράζονται έπαθλο αξίας 60.000 ευρώ, που προσφέρεται  από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, που συμμετέχει με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.) σχολίασε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο Ράλλυ Κύπρου κι αυτό χάρη στην πρόσκληση-στήριξη του ΚΣΑ. Τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συνδέσμου, κ Αντώνη Μιχαηλίδη! Η αλλαγή αυτοκινήτου αλλά και συνοδηγού πιστεύω πως δεν θα μας επηρεάσει, μιας που τα αυτοκίνητα της κατηγορίας R5 είναι λίγο πολύ παραπλήσια, ενώ με τον Χρήστο έχουμε βρεθεί πολλές φορές μαζί, σε αναγνωρίσεις ειδικών. Ανυπομονώ να βρεθώ την επόμενη εβδομάδα στο νησί της Αφροδίτης και ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα»!

 

TEAM GREECE

Οδηγός: Λάμπρος Αθανασούλας

Συνοδηγός: Χρήστος Κουζιώνης

Αυτοκίνητο: Ford Fiesta R5 Evo2

Ομάδα: Motorsport Italia

Συμμετοχή: Team Greece (έπειτα από έγκριση της ΟΜΑΕ)

Χορηγός επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ

Χορηγός Αγωνιστικής Ένδυσης: RaceCraft (επίσημος αντιπρόσωπος Adidas Motorsport)

Ελαστικά: Pirelli