Ντεμπούτο για τη νέα Red Bull RB13

Η ομάδα της Red Bull επέλεξε να μην πραγματοποιήσει μια τυπική εκδήλωση για την παρουσίαση του φετινού μονοθεσίου της. Αντ’ αυτής, οι ιθύνοντές της ανήρτησαν στο διαδίκτυο πριν λίγες μόλις ώρες ένα βίντεο της νέας RB13, με την οποία η πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη του πολύχρωμου τσίρκου της F1 θα επιχειρήσει φέτος να βάλει τέλος στην παντοδυναμία των Γερμανών της Mercedes.

 

Στην προσπάθεια αυτή καθοριστική αναμένεται να είναι η συμβολή της νέας κινητήριας μονάδας της Renault, η οποία για το 2017 φαίνεται να ακολουθεί τεχνολογικά μονοπάτια αντίστοιχα με εκείνα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του 2016.

Θυμίζουμε πως το 2016 η ομάδα της Red Bull είχε καταφέρει με τους Verstappen και Ricciardo να αποσπάσει δύο στο σύνολο νίκες.

 

Κρίνοντας πάντως από το «φρέσκο» οπτικό υλικό της νέας RB13, σημείο αναφοράς αποτελεί και εδώ η διαμόρφωση shark fin στο κάλυμμα του κινητήρα, επιλογή που έρχεται να συμβάλλει στο διαχωρισμό της ροής του αέρα που κατευθύνεται στο πίσω μέρος του μονοθεσίου στις υψηλές ταχύτητες.

O Ricciardo δήλωσε πως η νέα RB13 είναι «πανέμορφη», ενώ ο ομόσταυλός του είπε πως το μονοθέσιο είναι πολύ επιθετικό ελπίζοντας πως θα είναι και γρήγορο.

ΠΗΓΗ : http://www.4troxoi.gr/