ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ : Είναι εύκολο να είσαι έξω από τον χορό και να κατακρίνεις

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μια θύελλα παραιτήσεων από τον Ιστορικό ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πάτρας) όπου μέχρι στιγμής 25 Μέλη του Αθλητικού Σωματείο με δύο ανακοινώσεις τους (την πρώτη φορά 9 μέλη και την δεύτερη 16) ζητούν να διαγραφούν από τα Μητρώα.

Στην πρώτη επιστολή αλλά και την δεύτερη οι 25 υπογράφοντες ζητούν την διαγραφή τους από τα Μητρώα του Ιστορικού Αθλητικού Σωματείο με την απόφασή τους αυτή να εκφράζει την αντίθεσή τους σε συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Το automotopatras.gr μίλησε με τον Μιχάλη Παντελή που είναι μέλος του ΑΟΠ και που αριθμεί πολλά χρόνια στο Αθλητικό Σωματείο, ζητώντας του να πει την άποψή του για τις ενέργειες αυτές :

 

«Είναι πολύ εύκολο και ωραίο να κάθεται ο οποιοσδήποτε να κατακρίνει τις κινήσεις του ΑΟΠ όταν κάθεται έξω από τον χορό και παρακολουθεί αμέτοχος και να κάνει ανταρσίες και να παρακινεί ανθρώπους που ίσως να μη γνωρίζουν και να μην πολύ ασχολούνται. Είναι πολύ εύκολο το να δίνεις λαβές σε άτομα που ψάχνουν το «κουτσομπολιό». Αν υπήρχε πραγματικό θέμα όσο αφορά τις κινήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟΠ, υπάρχουν όργανα που θα μπορούσε το κάθε μέλος να απευθυνθεί και να εκφράσει την δυσαρέσκειά του.  Πολύ εύκολα θα μπορούσαν να είχαν ζητήσει από το ΔΣ να παραιτηθεί και να γίνουν εκλογές. Κάτι πολύ απλό και φυσιολογικό.

Αλλά να υπενθυμίσω στην πλειοψηφία αυτών και να ενημερώσω γενικά πως τις δυο τελευταίες φορές που έγιναν εκλογές δεν ήθελε κανένας να ξανά ασχοληθεί για τους γνωστούς και ευνόητους λόγους αλλά αντί αυτού «σπρώχνατε» τον σημερινό Πρόεδρο Ανδρέα Παντελή και τον Σάκη Ξένο και άλλους πολλούς για να βάλουν υποψηφιότητα, με την «υποσχετική» ότι εσείς και άλλοι πολλοί θα ήσασταν από πίσω και θα βοηθάγατε.

Αυτά βέβαια αποδείχθηκαν λόγια του αέρα αφού μόλις λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του περιβόητου Pick στείλατε την παραίτηση οι πρώτοι 9. Και τώρα λίγες μέρες πριν την Πρωταθληματική Ανάβαση Πιτίτσας ακολούθησαν και οι υπόλοιποι 16.

Και ξανά λέω, αφού το προεδρείο δεν τα κάνει σωστά όπως τα “κάνατε ”  μερικοί από εσάς τόσα χρόνια ως Διοίκηση γιατί δεν αναλαμβάνετε εσείς κάτι το οποίο σας το έχει ζητήσει άπειρες φορές η σημερινή διοίκηση;

Είναι ωραία και εύκολη η λογοκρισία μάλλον και μας αρέσει να μένουμε εκεί. Το θέμα είναι όμως να υπάρχουν όρια και να σεβόμαστε θεσμούς και πρόσωπα που έχουν γράψει ιστορία. Ζωντανούς θρύλους του Αθλήματος που υπηρετούμε. Ο ΑΟΠ είναι όλων μας και δεν είναι κτήμα κανενός.

Δεν θέλω να θίξω και να προσβάλω κανέναν προσωπικά και σας ζητάω προκαταβολικά συγνώμη. Σας καλώ να αφήσετε πίσω τα «πυροτεχνήματα» και να κόψτε τον ντόρο ώστε να πείτε τους προβληματισμούς σας, στα αρμόδια όργανα του ΑΟΠ και να ασχοληθείτε ενεργά με το Αθλητικό Σωματείο.»