Και ο Κώστας Λεωνής αποχωρεί από την Επιτροπή ΚΑΡΤ

Με μια ανακοίνωσή του ο Κώστας Λεωνής μέσω της σελίδας του στο Facebook κάνει γνωστή την απόφαση του να αποχωρήσει από την Επιτροπή Καρτ της ΟΜΑΕ. Θυμίζουμε πως ο Κώστας Λεωνής μαζί με τον Τάκη Καιτατζή ήταν οι δύο που “ανέστησαν” το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ πριν 2 χρόνια, μέσα από τις στάχτες του, αφού δεν γίνονταν καν αγώνες.

Ο Τάκης Καιτατζής έχει ήδη αποχωρήσει από τον Ιούνιο που μας πέρασε έχοντας ήδη πλήξει το έργο της Επιτροπής.

 

Διβάστε την ανακοίνωση του κ. Λεωνή :

Με τον αγωνα της Κυριακής κλείνει ένας κύκλος σχεδόν δυο ετών ενασχόλησης με την επιτροπή karting και γενικότερα την ΟΜΑΕ. Η απόφαση να μην συνεχίσουμε στην επιτροπή παρθηκε λίγο πριν απο τον αγωνα της Σπαρτης παρέα με τον Τάκη. Ετσι και αλλιώς και οι δυο μας δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη λοξα με τα αξιώματα, το γεγονός οτι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε ειχε να κανει καθαρά με τα χαλια που ειχε ο χώρος του karting το 2015. Παρεμπιπτόντως όταν ακούτε κάποιον να σας λεει ποσο πολυ και ανιδιοτελώς αγαπάει το karting κλπ κλπ ρωτήστε τον που ειχε εξαφανιστεί εκείνο τον καιρό που κάποιοι ξέσκιζαν τις σάρκες του karting…

Ειχαμε απο τότε συμφωνήσει οτι θα σταματούσαμε αμέσως μόλις ο χώρος επέστρεφε σε μια αξιοπρεπή δυναμική. Σήμερα με 180 δελτία αθλητων, με 30 παιδάκια στην Mini και με την επαναφορά στους αγώνες της Βόρειας Ελλάδας ειναι η κατάλληλη στιγμή. Το γεγονός οτι δεν σταματήσαμε παρέα τον Μάιο ειχε να κανει με το οτι θα ηταν άδικο να αφήσουμε ξεκρέμαστο τον άνθρωπο που μας στήριξε με όλη της τη ψυχή αυτά τα δυο χρονια, τη Fotini Psarrakou. Επίσης σημαντικό ηταν οτι ο προεδρος της ΟΜΑΕ που ειχε ενημερωθεί απο το καλοκαίρι δέχτηκε την επιθυμία μου να συνεχίσω χωρίς να ασχοληθώ με οτιδηποτε εχει να κανει με τον προγραμματισμό του 2018 πέρα απο την παρουσία σε μια διερευνητική συνάντηση αρχες Σεπτέμβριου. Αυτο ηταν μια βασική προϋπόθεση.

Γενικά είμαι ευγνώμων στον Dimitris Amaxopoulos που δέχτηκε να ειναι μαζι μας φετος στην επιτροπή (αν και δεν ειχε ιδιαίτερη σχέση με το karting) δίνοντας πολύτιμη βοήθεια και γνώση σε τομεις που πραγματικα μας έλειπαν, σε όλη την ηγεσία της ΟΜΑΕ και αντίστοιχα στην ηγεσία και τα μέλη της ΕΠΑ για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία όλον αυτο τον καιρό. Εμπιστοσύνη που έφτασε μεχρι και στην εξαιρετικα τιμητική πρόταση για την θέση στην επιτροπή της CIK FIA. Βέβαια, η απόφαση μου δεν μπορούσε να αλλάξει, άλλωστε μερικές φορές η ζωή σε προλαβαίνει αφου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις απο το Σεπτέμβρη και μετά δεν επιτρεψαν ουτε καν να ζήσω σημαντικούς αγώνες σαν το Κύπελλο η το PICK, ποσο μάλλον να ασχοληθώ με τις ανάγκες της επιτροπής.

Τουλάχιστον αναμεσα στα ταξίδια μου ειχα τη χαρά να συνεργαστώ έστω και τηλεφωνικά με τον Αλεξανδρος Πολυανιδης και τον Giwrgos Polianidis για την προετοιμασία του Κυπέλλου. Αυτός ο αγώνας πέρα απο το ξεκίνημα εντός νέου θεσμού, χάρισε στους αθλητές της Θεσσαλονίκης και όχι μονο εναν ανανεωμένο χώρο προπόνησης και εξέλιξης. Είμαι λοιπόν πολυ ευτυχισμένος που η μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς της οικογένειας και των συνεργατών της ανταμείφθηκε. Όπως είμαι ευτυχισμένος που άνθρωποι που θεωρώ προσωπικά κλειδιά για το karting στη Θεσσαλονίκη όπως ο Γιώργος Κοσμοπουλος, ο Alexandros Nousopoulos και ο George Karakoulas συνεργάστηκαν για το κοινό καλό. Ειναι μια παρακαταθήκη για αυτούς και ενα καλό μάθημα για τους επαγγελματίες πιο νότια.

Θέλω να ευχαριστήσω αθλητές, γονείς, επαγγελματίες και φυσικα τα στελέχη μας στους αγώνες. Οτι θετικό έγινε αυτά τα δυο χρονια, έγινε γιατι αγκαλιάσατε με εμπιστοσύνη τις σωστές ιδέες μας αλλα και γιατι δείξατε κατανόηση σε οποίες ιδέες δε βγήκαν. Όταν αλλάζεις πολλά ειναι δεδομένο οτι δε θα βγουν ολα, αλλα ηταν και ειναι εξίσου δεδομένο οτι ο πιο σίγουρος τρόπος να αποτύχεις στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα ειναι να κανεις οτι έκανες τους παλιούς καλύτερους καιρούς. Πραγματα όπως η κατηγορία Club, το Κύπελλο, οι κάμερες στους αγώνες και οι ενημερωμένοι κανονισμοί ειναι αυτά που θα μείνουν πίσω σαν μια ας το πούμε κληρονομιά. Ελπίζω η ΟΜΑΕ να βρει σύντομα δημιουργικά μυαλά με φρέσκα πνευμονία που θα πάρουν την σκυτάλη και θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

Τέλος, δε θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τον Nodas Douzinas για ολα αυτά που εκανε στον τομέα της επικοινωνίας. Τον γνωρίζω χρονια φυσικα και ήξερα οτι οι απόψεις μας συμπίπτουν αλλα η αλήθεια ειναι οτι ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία με την σκληρή του δουλειά, τις φρέσκιες ιδέες του και την προσωπικότητα του. Θέλω να σταθώ σε ενα πραγμα: δεν ειναι εύκολο να κανεις παιδιά 8 με 12 χρόνων να παρατήσουν το παιχνίδι για να στηθούν για ενα βίντεο, ουτε ειναι απλό να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των γονιών. Ομως ο Νώντας το κατάφερε. Όπως κατάφερε να αποκαταστήσει τη σχέση των συναδέρφων του με ενα κομμάτι των ελληνικών αγώνων, επίσης κάτι εξαιρετικα δύσκολο. Χαίρομαι που αυτη η εμπειρία του άνοιξε ευρύτερους δρόμους επαγγελματικά, το αξίζει 101%.

Σορι, σας κούρασα με το σεντόνι, το ξερω. Απο αύριο καφεδάκι και κους κους στην πιστα χωρίς το βάρος του θεσμικού (που ποτε δε συνήθισα για να είμαι ειλικρινής)