Ημέρα κράνους, στην μνήμη του “Νταγιού”

Για τρίτη χρονιά διεξήχθη η Εκδήλωση «Ημέρα κράνους για τον “Νταγιού”» την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Πλ. Γεωργίου.

Μια εκδήλωση αφιερωμένη σε ένα ακόμα παλικάρι που μας άφησε νωρίς επειδή δεν φόραγε το κράνος του. Η μητέρα του Χρήστου Νταγιούκλα, κ. Γλυκερία Λύτρα έχει βάλει σκοπό και στόχο της ζωής της, να βάλει μέσα στο μυαλό του κάθε ένα αναβάτη πως το κράνος θα τους σώσει τη  ζωή.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πάνω από 80 δίκυκλα, με τους αναβάτες τους να δίνουν μήνυμα ζωής, φορώντας όλοι το κράνος τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες και φυσικά τον λόγο πρώτη πήρε η “οικοδέσποινα” κ. Γλυκερία Λύτρα η οποία εμφανώς συγκινημένη, ευχήθηκε να μπορεί μέσα από την εκδήλωσή της, να πείσει έναν την φορά να φοράει καθημερινά το κράνος του, όταν οδηγάει το δίκυκλο του.

Ο Αστυνόμος Α’ Σπύρος Νιάρος Προϊστάμενος του Τμήματος πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, έκλεψε τις εντυπώσεις με μια πραγματικά συγκινητική ομιλία, λέγοντας σκληρές αλήθειας, με ένα μοναδικό πύρινο λόγο. Μίλησε για το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και για το πόσο φθηνό είναι ένα κράνος.

Τον λόγο αμέσως μετά πήραν οι εκπρόσωποι των Λεσχών και των Club, απευθύνοντας έναν χαιρετισμό. Το παρόν έδωσαν οι Αχ.Λε.Μοτ. 2018, V-Strom Mania, Μ.Ο.Π., Vespa Club Achaias, Λε.Μο.Κ.Α., Φιλ.Μοτ.Ε., ACES.

Τέλος μίλησε ο Κώστας Φωτιάδης, ο μοναδικός Πατρινός που μετέχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, δίνοντας μια διαφορετική ματιά, στο κομμάτι ασφάλεια και οδήγηση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Γεράσιμος Φεσσιάν.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία με την συνοδεία της Τροχαίας και της Αστυνομίας, μέχρι την Διομείας και Νικοπόλεως, στο σημείο όπου ο Νταγιού έκανε την τελευταία του βόλτα και εκτελέστηκε τρισάγιο.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ