Γ. Σ. Αυτοκινητοδρομίου Πατρών : Μία από τα ίδια

Μία “καρμπόν” Γενική Συνέλευση της Αυτοκινητοδρόμιο Πατρών Α.Ε., παρακολουθήσαμε την Τετάρτη 02 Αυγούστου στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, που είχε θεματολογία την οικονομική πορεία και τον απολογισμό της και την γενικότερη ενημέρωση των Μελών.

Το παρόν έδωσαν ανάμεσα στα μέλη ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων, και ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος Ευάγγελος Φλωράτος ενημέρωσε τα μέλη για την κακή οικονομική κατάσταση της Α.Ε., αλλά και την πορεία των “ανοιχτών μετώπων”, λέγοντας : Ο στρατηγικός επενδυτής δεν έχει βρεθεί ακόμα (αφού η συμφωνία με τον προηγούμενο ναυάγησε), για να βάλει τα απαραίτητα κεφάλαια, όμως η συνολική επένδυση είναι πιο ώριμη από ποτέ. Στα θετικά είναι πως πάρθηκε η απαραίτητη παράταση για το χρονικό περιθώριο του Αναπτυξιακού Νόμου και πως έχει όπως όλα δείχνουν, εξασφαλιστεί η δανειοδότηση από τράπεζα του εξωτερικού. Τελικός στόχος είναι η ανεύρεση νέου επενδυτή, κάτι το οποίο είναι σε θετικό πρόσημο, καθώς υπάρχουν εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Ερωτηματικά βέβαια προκάλεσε η απόφαση την Γενικής Συνέλευσης για την πώληση Μετοχών, όχι στην εμπορική τους αξίας αλλά στην ονομαστική τους αξία προσαυξημένη κατά 150% και η προπώληση μετοχών σε πιθανή μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.