ΦΙΛΜΠΑ : Με 9 οδηγούς στην φετινή Ανάβαση Πιτίτσας

Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ διοργανώνει τον τελευταίο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, την Ανάβαση Πλατάνι ¨Πιτίτσα¨, το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Νοεμβρίου 2019.

Η ΦΙΛΜΠΑ (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας) θα δώσει δυναμικό παρών στον “εντός έδρας” αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, με αξιώσεις για πολλά βάθρα, από Γενική Κατάταξη μέχρι και κλάσεις.

Το automotopatras.gr μίλησε με όλους τους οδηγούς της ΦΙΛΜΠΑ οι οποίοι αναφέρουν σχετικά :

 

Αρέθας Σπύρος :

Με το Νο 32 στις πόρτες ο Σπύρος Αρέθας θα προσπαθήσει όπως έκανε και στο Σπρίντ Αιγίου να κλέψει τις εντυπώσεις. Με το αυτοκίνητο “μεταμορφωμένο” από τους Αδερφούς Τσούργιαννη να κάνει “άλλα κόλπα” περιμένουμε πολλά από αυτόν.

“Θέλουμε απλά να απολαύσουμε τον Ιστορικό αυτό Αγώνα. Θα οδηγήσω όπως εγώ ξέρω το πλέον σχεδόν άριστο αυτοκίνητό μου, με το μυαλό μου μόνο στον τερματισμό. Αν έρθει και ένα καλό αποτέλεσμα αυτό θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα”.

 

Δεκής Νίκος :

Με το Νο 5 στις πόρτες ο Νίκος Δεκής θα παλέψει σε μια πάρα πολύ δύσκολη και πολυπληθή κατηγορία όπου ναι μεν ο Πρωταθλητής έχει κριθεί αλλά παραμένουν ανοιχτές οι πιο κάτω θέσεις και πολλοί έχουν στόχο και το Ρεκόρ της Ανάβασης. Ο Νίκος θα κυνηγήσει επάξια το βάθρο της Κλάσης.

“Σίγουρα μας ενδιαφέρει μια πολύ καλή εμφάνιση εντός έδρας. Πρέπει να απολαύσουμε τον αγώνα, να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο και να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που στηρίζουν την προσπάθειά μας όλη την χρονιά. Καλό αγώνα σε όλους μας”.

 

Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος :

Με το Νο 64 ο Ντίνος Ζυγογιάννης είναι ήδη Πρωταθλητής στην FST2 και έρχεται για να κατοχυρώσει και την τρίτη θέση του Πρωταθλήματος της Formula Saloon. Δεν πρόκειται να λυπηθεί το Audi A3 και θα πάει τέρμα γκάζι, αφού δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι άλλο.

“Ερχόμαστε χωρίς άγχος και με καθαρό μυαλό. Στοιχεία που είναι σημαντικά για να πετύχεις μια καλή επίδοση. Είμαι ήδη Κυπελλούχοι και διεκδικούμε την Τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα. Καλώς να έρθει. Εμείς θέλουμε να απολαύσουμε παρέα, φιλοξενία και αγώνα”.

 

Θέος Κίμωνας :

Με το Νο 11 στις πόρτες. Είναι ήδη Πρωταθλητής και το μόνο που θέλει είναι να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη. Στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει λογικά, την κατάρριψη του ρεκόρ.

“Είμαι ήδη Πρωταθλητής και έρχομαι στον εντός έδρας αγώνα μας, που ξέρω καλά, χωρίς προβλήματα και άγχος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έρθουμε για βόλτα. Το γκάζι θα μείνει κολλημένο στο πάτωμα από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Καλό μας αγώνα” 

 

 Καλούδης Διονύσης :

Με το Νο 33 ο Διονύσης Καλούδης θα κάνει τον πρώτο του αγώνα για φέτος αφού είχε έναν τραυματισμό στο δεύτερο άθλημα που αγαπάει, το Handball. Είμαστε σίγουροι πως δεν το έχει ξεχάσει και θέλουμε να τον δούμε να σπάει το 2.

“Αν και έρχομαι από μια χρονιά χωρίς αγωνιστική δράση για μένα, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Το αμάξι μας προβληματίζει λίγο γιατί έχουμε αλλάξει αρκετά πράγματα σε μοτέρ και αναρτήσεις, αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Θα παλέψουμε με άξιους αντιπάλους και θέλουμε το βάθρο”. 

 

Παρθένης Παναγιώτης :

Με το Νο 69 στις πόρτες ο Pete θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, αφού το 2019 δεν τον έχει πάει και πολύ καλά αν εξαιρέσουμε την Ανάβαση Κύμης. Πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να σκεφτεί τα πάντα. Οδήγηση, στρατηγική και χρονόμετρο. Του έχουμε εμπιστοσύνη.

” Θέλω πολύ να τερματίσω. Αυτός είναι και ο μεγάλος μου στόχος. Το χρονόμετρο το έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα, αφού η χρονιά φέτος δεν με πάει καλά. Δεν έχω σκοπό να αφήσω γκάζι, αφού είμαι μέσα στην πόλη μας, αλλά πρώτος στόχος είναι να τερματίσω χωρίς προβλήματα. Καλός να έρθουν οι συναθλητές μας και να περάσουμε καλά”.

 

Τζικόπουλος Παντελής :

Με το Νο 54 ένας από τους αρχαιότερους οδηγούς της Αχαίας. Ο Παντελής ίσως είναι ο Αθλητής μέσα στον Πίνακα Συμμετοχών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Ανάβαση Πιτίτσας. Περιμένουμε πολλά από αυτόν και την πανέμορφη και γρήγορη “γριά” του.

 “Δεν στοχεύουμε πουθενά. Είναι καθήκον μας να συμμετέχουμε στην Ανάβαση Πιτίτσας. Πάμε να απολαύσουμε τον αγώνα, γιατί το Σπρίντ Αιγίου που ήταν ο τελευταίος μας αγώνας, μας άφησε πίκρα μετά από μια μικρή μηχανική βλάβη, αφού εγκαταλείψαμε ενώ ήμασταν στο βάθρο της Γενική. Καλό αγώνα και καλό τερματισμό σε όλους μας”.

 

Τζούνης Θανάσης : 

Με το Νο 80 στις πόρτες. Μάλλον μόνο αυτό θα βλέπουμε, αφού ο άνθρωπος πάει μόνο με τις πόρτες. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για αυτόν τον οδηγό. ΘΑ μιλήσει ο καπνός που θα γεμίσει το Αχαϊκό βουνό από τα λάστιχά του.

“Περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το βουνό. Θέλω να περνάω ανάμεσα τους με τις πόρτες. Ευχαριστώ πολύ τους σπόνσορές μου. Χωρίς αυτούς δεν θα έτρεχα. Θα προσπαθήσω για να προσφέρω το καλύτερο δυνατό θέαμα”. 

 

Φούντας Πολύδορος :

Με το Νο 6 ο Πολύδορος θα έχει δύσκολο έργο. Πρέπει να υπερασπιστεί το ρεκόρ της Ανάβασης στην Κλάση Ν2 και φέτος οι “υποψήφιοι” είναι πολλοί. Το αποτέλεσμα θα κριθεί στα δέκατα και αν βγούν αληθινές οι προβλέψεις μας, πάνω από 4-5 αυτοκίνητα της Ν2, θα είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο.

“Ήθελα να κάνω και άλλους αγώνες φέτος εκτός από την Μοσχοκαρυά και την Πιτίτσα. Δυστυχώς οι υποχρεώσεις μου, δεν μου το επέτρεψαν. Καλά να είμαστε, έχουμε Πιτίτσα και την ξέρω καλά. Θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ ο ρεκόρ μου και γιατί όχι και να το σπάσω. Ο καιρός όπως όλα δείχνουν θα είναι σύμμαχος και ο κόσμος αναμένετε να γεμίσει το βουνό, κάτι που μας ενθουσιάζει όλους τους οδηγούς.”

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ