Η Εθελοντική Ομάδα “Χέρι – Χέρι” στο 6ο Patras Motor Show

Το 6ο Patras Motor Show θα φιλοξενήσει την Εθελοντική Ομάδα “Χέρι – Χέρι” ,  στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στον Μόλο της Αγ. Νικολάου.

Η Εθελοντική Ομάδα θα βρίσκεται στον χώρο του 6ου Patras Motor Show και θα συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα – ρουχισμό κά) για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Λίγα λόγια για την Εθελοντική Ομάδα “Χέρι – Χέρι” :

Το  καλοκαίρι 2013  μία ομάδα έξι γυναικών κατά πλειοψηφία εκπαιδευτικών αποφάσισαν να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια ή να λειτουργούν μεμονωμένα για τον συμπολίτη μας, που η κρίση τον οδήγησε σε μία νέα πραγματικότητα εξαθλίωσης οικονομικής, ψυχολογικής, κοινωνικής. Αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως ομάδα κάνοντας όχημα τους το μέσο κοινωνικής δικτύωσης

https://www.facebook.com/groups/153708264819584/?ref=bookmar

Είναι γυναίκες, που η καθημερινή επαφή τους με τα παιδιά και τις οικογένειες τους, τις έχει ευαισθητοποιήσει και ενεργοποιήσει. Είναι μία ομάδα ενεργών γυναικών, που έλαβε δράση για τον αδύναμο πολίτη, όχι από φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά από αίσθηση ευθύνης. Στη πορεία της αυτή η άτυπη ομάδα συνάντησε πολλούς συνοδοιπόρους από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους.

Η στήριξη που παρέχεται είναι  με είδη διατροφής, προσωπικής υγιεινής, είδη ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα και υπηρεσίες, όπου είναι δυνατόν (ενίσχυση αδύνατων μαθητών, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες). Το μόνο απαγορευτικό για την ομάδα μας είναι η οικονομική ενίσχυση των  οικογενειών του προγράμματος. Ως εκ τούτου δεν δεχόμαστε από κανέναν οικονομική ενίσχυση.

Οι οικογένειες που στηρίζουμε ανέρχονται στις  εκατόν σαράντα, οι οποίες οι περισσότερες ζουν στην Πάτρα,  ενώ οι υπόλοιπες στην  ευρύτερη περιοχή, καθώς και στους νομούς  Ηλείας και Αιτ/νίας. Σε κάποιες περιπτώσεις συνεργαζόμαστε και αλληλοβοηθούμαστε με αντίστοιχες ομάδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα στοιχεία των  περισσότερων οικογενειών τα έχουμε βρει από συναδέλφους Δι/ντές και Εκπαιδευτικούς σχολείων Π/Θμιας & Δ/Θμιας Εκπ/σης.

Ταχ. Δι/νση:   Διοδώρου 11

Υπ. Επικοινωνίας:  Αγγ. Νικολοπούλου

Τηλ. Επικοινωνίας & Fax: 2610 461272