Έρχεται η ώρα του RS3 σεντάν.

Ένα σεντάν RS3 εντοπίστηκε σε δοκιμές στο Nurburgring, καθώς η Audi σκοπεύει να διαθέσει το κορυφαίο Α3 με τον 5κύλινδρο κινητήρα και σε αμάξωμα τριών όγκων.

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου δοκιμών δεν φαίνεται στις φωτογραφίες να διαφέρει από αυτό του αντίστοιχου S3 σεντάν, με εξαίρεση τους προφυλακτήρες, τα φουσκωμένα φτερά και τις μεγαλύτερες οβάλ απολήξεις των δύο εξατμίσεων.

Το σεντάν θα χρησιμοποιεί το ίδιο μηχανολογικό πακέτο, δηλαδή τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο των 2,5 λίτρων με τους 367 ίππους και τα 47,4 κιλά ροπή. Το μεγαλύτερο αμάξωμα, λόγω του τρίτου όγκου,προσθέτει στο βάρος 15 kg. Ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h εκτιμάται ότι θα είναι ένα δέκατο πιο αργός από τα μόλις 4,3” που το εργοστάσιο ανακοινώνει για το RS3 Sportback.

Η μετάδοση έχει μεταφερθεί αυτούσια, χωρίς αλλαγές στο σύστημα τετρακίνησης και στο 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Συνεπώς δεν περιμένουμε αλλαγές στην οδική συμπεριφορά. Έκτός ίσως αν ο μακρύτερος πίσω πρόβολος κάνει την ουρά πιο ευαίσθητη στην μεταφορά βάρους. Πράγμα που σε έναν βαθμό, πολύ μικρό είναι η αλήθεια, ισχύει στην περίπτωση του S3 σεντάν σε σχέση με το τρίθυρο S3 ή το Sportback.

Πηγή autocar.co.uk