Το απόλυτο φινάλε στο Nurburgring!

Τέτοιο φινάλε δεν γνωρίζω αν έχει επαναληφθεί στην ιστορία του 24ωρου αγώνα αντοχής που διεξάγεται στο Nurburgring. Ένα φινάλε αντάξιο ενός εκ των πλέον ιδιαίτερων, απαιτητικών και ξεχωριστών αγώνων στον πλανήτη.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ή για την ακρίβεια από το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Πρωτοπόρος του αγώνα ήταν η #29 Mercedes-Benz AMG GT των Vietoris – Seefried – Hohenadel – Van der Zande με τον τελευταίο να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Σε απόσταση περίπου 55sec ακολουθεί η #4 Mercedes-Benz AMG GT των Schneider – Engel – Christodoulou – Metzger με οδηγό τον Engel.
Οι ομάδες κάνουν τους τελευταίους υπολογισμούς τους και διαπιστώνουν ότι με βάση τον υπολειπόμενο χρόνο θα χρειαστούν έναν ακόμα γύρο από ότι αρχικά είχαν υπολογίσει. Όμως η #29 Mercedes-Benz AMG GT δεν έχει επαρκή αμόλυβδη στο ρεζερβουάρ της για αυτόν τον έναν γύρο. Έτσι στην αρχή του 133ου γύρου αναγκαστικά έχουμε είσοδο στα pits για ανεδοφιασμό. Μετά την ολοκλήρωσή του η διαφορών μεταξύ των δύο Mercedes-Benz AMG GT έχει μειωθεί αισθητά και πλέον οι δύο πιλότοι έχουν οπτική επαφή.
Ο Engel πιέζει στο έπακρο κάνοντας το γύρο της ζωής του στα 25.3km της διαδρομής μαζεύοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά εκμεταλλευόμενος και το κυκλοφοριακό. Με λιγότερα από 40sec να απομένουν τα δύο αυτοκίνητα μπαίνουν στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού και ένας ακόμα γύρος, ο 134ος ξεκινά.
Πριν καν ολοκληρωθεί το σύγχρονο κομμάτι της πίστας ο Engel έχει μαζέψει τη διαφορά και βρίσκει την πόρτα ανοιχτή στην Michelin Kurve, βουτάει στα φρένα, τα δύο αυτοκίνητα έχουν επαφή και τελικά η #4 Mercedes-Benz AMG GT περνάει μπροστά όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Ένα εντυπωσιακό πραγματικά φινάλε σε έναν φοβερό αγώνα. Δείτε τα τελευταία 20min από το βίντεο της LIVE μετάδοσης.
Δείτε το Βίντεο ΕΔΩ