Ανάβαση Πιτίτσας : Εδώ θα γίνει η μάχη της χρονιάς στην FST

Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ διοργανώνει τον τελευταίο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, την Ανάβαση Πλατάνι ¨Πιτίτσα¨, το Σάββατο και την Κυριακή 16-17 Νοεμβρίου 2019.

Με τους τίτλους για το Πρωτάθλημα σε κάποιες από τις κατηγορίες να έχουν κριθεί, οι συμμετοχές έφτασαν τις 81,  στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος για το 2019.

Τα βλέμματα αναμένεται να κλέψει η μάχη στην Formula Saloon Turbo όπου παρόλο που το 1-2 του Πρωταθλήματος είναι “κατοχυρωμένο” με τον Μάριο Ηλιόπουλο να είναι ήδη Πρωταθλητής και τον Τάκη Σολδάτο να είναι δεύτερος.

Δυστυχώς το δίδυμο δεν θα το δούμε στην Ανάβαση Πιτίτσας αφού δεν δήλωσε κανείς τους συμμετοχή (κάτι που στενοχώρησε αρκετούς θεατές), όμως η μάχη στην κατηγορία θα είναι δυνατή με 5 οδηγούς να διεκδικούν επάξια το βάθρο στα ίσια.

 

Το automotopatras.gr μίλησε και με τους 5 οδηγούς οι οποίοι δηλώνουν που έρχονται για να πατήσουν τέρμα το γκάζι.

 

Κώστας Λαζαρίδης – Mitsubishi EVO

Έρχομαι στην Ανάβαση Πιτίτσας για δεύτερη χρονιά. Στόχος μας είναι να σπάσουμε το περσινό 1:47:5 και να διεκδικήσουμε το βάθρο. Μπορεί να μην “κυνηγάμε” το Πρωτάθλημα, αλλά ερχόμαστε να δυσκολέψουμε τους φίλους μας, τοπικούς οδηγούς και να τους κάνουμε να αισθάνονται αμήχανα. Η φιλοξενία της Πάτρας είναι υποδειγματική και η πόλη όμορφη. Η διαδρομή είναι οδηγικά σε πολύ καλό επίπεδο και κοντά στα γούστα μας. Οι απουσίες δεν έχουν ουσία και ερχόμαστε να περάσουμε καλά δίπλα στον φίλο μας “Pete” και τους υπόλοιπους οδηγούς.

 

Ραπατζίκος Παρασκευάς – Lancia Integrle

Μπορεί να είμαι ο μοναδικός “Ιταλός” αλλά δεν έρχομαι για να χάσω από τους “Ιάπωνες”. Η διαφορετική καρότσα που οδηγώ μου αρέσει και έχει δυνατότητες. Έχουμε ένα αρκετά δυνατό μοτέρ και προσπαθούμε αγώνα με τον αγώνα να βελτιώσουμε και την μετάδοση. Σίγουρα ερχόμαστε για να ευχαριστηθούμε τον Αγώνα, αλλά αν όλα λειτουργήσουν σωστά θα πατήσουμε τέρμα το γκάζι για να διεκδικήσουμε το βάθρο. Καλή επιτυχία σε όλους τους οδηγούς και την διοργάνωση.

 

Παναγιώτης “Pete” Παρθένης – Mitsubishi EVO

Μετά από δύο πολύ άτυχους τελευταίους αγώνες και γενικά το 2019 να μην μας έχει πάει καλά, θέλω την νίκη εντός έδρας. Δύσκολο το έργο, αφού και οι 5 είμαστε “μάχιμοι” με αξιώσεις για το πρώτο σκαλί του βάθρου, όμως θα προσπαθήσω το κύπελλο του πρώτου, να μείνει στην Πάτρα. Το αμάξι είναι πλέον σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά όχι σε αυτό που θέλω. Καλούμε όλους τους θεατές να έρθουν στο βουνό να απολαύσουν την μάχη μας και να χειροκροτήσουν όλους τους μετέχοντες.

 

Αργύρης Τσούλος – Mitsubishi EVO

Ο Αγώνας θα έχει ενδιαφέρον και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα για το βάθρο δεν μπορεί κανείς να κάνει προγνωστικά με αυτή την δυνατή πεντάδα. Εγώ θέλω πρώτα από όλα να τερματίσω αφού έχω να τρέξω από πέρυσι στην ίδια Ανάβαση και το έχω ανάγκη για τερματισμό με μια καλή εμφάνιση. Δεδομένο είναι πως ο Pete είναι εντός έδρας και έχει πλεονέκτημα. Σίγουρα όμως κανείς από τους υπόλοιπους τέσσερις δεν θα τον αφήσει σε ησυχία.

 

Πασχάλης Χατζημάρκος – Mitsubishi EVO

Πρώτη φορά Πιτίτσα αφού φέτος ξεκίνησα να συμμετέχω σε Ελληνικές Αναβάσεις και έχω συμμετοχή μόνο σε δύο Αγώνες (Βλαστή και Ελασσόνα). Βρίσκομαι σε ένα στάδιο καθαρά προετοιμασίας για το 2020, όπου και θα ακολουθήσω όλο το Πρωτάθλημα. Το αμάξι αγώνα με τον αγώνα είναι εντελώς διαφορετικό αφού η εξέλιξή του είναι ραγδαία, αφού “κουμπώνουμε” σταδιακά όλα τα νέα εξαρτήματα. Σίγουρα οι συναθλητές μου έχουν το πλεονέκτημα της εμπειρίας τους, αλλά έρχομαι στην Πιτίτσα για να πάω τέρμα γκάζι παντού, δαγκώνοντας την ταυτότητα. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ελπίζουμε σε γεμάτο από κόσμο βουνό.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

ΦΩΤΟ : photoRpressID PAPPAS ,   automotopatras