Αμερικανός επιχειρηματίας έχει μία πίστα F1 στον κήπο του!

Ονομάζεται Αλαν Γουίλτζιγκ και είναι επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, εστιάτορας, πρώην ιδιοκτήτη της τράπεζας Trust Company του Νιου Τζέρσει και έχει μια πίστα της Formula 1 στο σπίτι του. Μπορεί άλλοι να θεωρούν πολυτέλεια το να έχουν στον κήπο τους μια πισίνα, ένα μπάρμπεκιου ή απλά μια μπασκέτα, όμως ο 52χρονος Αμερικάνος, μπορεί να απολαμβάνει μία πλήρη πίστα αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As.

Βρίσκεται στο Ταγκάνικ της Νέας Υόρκης και έχει μήκος 1,85 χιλιομέτρων, πλάτος 12 μέτρων, και εννέα στροφές. Διαθέτει επίσης προστασία FoamAir, περιβάλλεται από γρασίδι και έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της As.

«Είναι μία πίστα-όνειρο για τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού», είπε στη New York Post ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης, που διαθέτει επίσης μία πολυτελή συλλογή οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων 110 μοτοσικλετών και δεκάδων αυτοκινήτων. Καμία όμως δεν είναι γερμανικής μάρκας: «Δεν χρειάζεται να βλέπω εκείνο το αστέρι (Mercedes), που απ΄ όσο ξέρω ήταν το τελευταίο πράγμα που είδαν οι παππούδες μου πριν τους σκοτώσουν οι Ναζί».

Απέκτησε ένα ολλανδικό αποικιακό σπίτι 150 χρόνων που βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Χάντσον, 160 χιλιόμετρα βόρεια του Μανχάταν, «μόνο με την πρόθεση της οικοδόμησης μιας πίστας». Τώρα είναι το αστέρι της ιδιοκτησίας του 121 εκταρίων που περιλαμβάνει επίσης μια λίμνη και δάσος.

ΠΗΓΗ : http://www.amna.gr/