8η Δεξιοτεχνία Βόλου

Οι αγώνες Δεξιοτεχνίας επιστρέφουν στην περιοχή του Βόλου, καθώς την Κυριακή 14 Μαΐου θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας μια Δεξιοτεχνία, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!

Η συγκεκριμένη μορφή αγώνων γνωρίζει μεγάλη άνοδο τον τελευταίο καιρό, όπως αποτυπώνεται και από τις πολλές συμμετοχές οδηγών σε αυτές. Η Δεξιοτεχνία Βόλου θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο “Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου” (Λ.Α.Β.) και θα πραγματοποιηθεί στο Parking που βρίσκεται απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Αρχικά είχε οριστεί για την Κυριακή 7 Μαΐου, όμως τελικά μετατέθηκε μία εβδομάδα αργότερα, καθώς ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στο συγκεκριμένο στάδιο.

Οι Δεξιοτεχνίες διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά που τις κάνουν ελκυστικές για αγωνιζόμενους και θεατές. Καταρχάς πρόκειται για μια προσιτή, σε οικονομικό επίπεδο, μορφή αγώνων που διεξάγεται σε κεντρικά σημεία των πόλεων και κατά συνέπεια, είναι εύκολα προσβάσιμες για πολύ κόσμο. Επιπλέον, απαιτούν από τους οδηγούς τεχνική και ικανότητα, καθώς πρέπει να πραγματοποιήσουν μία διαδρομή ανάμεσα σε κορίνες (slalom), περιστροφές γύρο από βαρέλια, καθώς και παρκάρισμα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, προσφέροντας έτσι όμορφο θέαμα στους παρευρισκόμενους θεατές.

Να σημειωθεί, πως στις Δεξιοτεχνίες οι οδηγοί χωρίζονται σε επιμέρους Κλάσεις, ανάλογα με το μέγεθος του αυτοκινήτου που οδηγούν. Στην Κλάση Α εντάσσονται όσα αυτοκίνητα διαθέτουν μήκος μεταξονίου μικρότερο των 2,4 μέτρων, ενώ στην Κλάση Β συμμετέχουν όσοι οδηγούν αυτοκίνητα με μήκος μεταξονίου μεταξύ 2,41 και 2,5 μέτρων. Τέλος, στην Κλάση Γ κατατάσσονται τα αυτοκίνητα με μήκος που ξεπερνά τα 2,5 μέτρα σε μεταξόνιο.

 

Πληροφορίες: 24210 55339 – 6947 156759 – 6944 590640.