6η Ανάβαση Ζακύνθου : Αποτελέσματα

Για άλλη μια χρόνια η ΑΛΕΖ διοργάνωσε την Ανάβαση Ζακύνθου που επέστρεψε για 6η φορά. 28 οδηγοί το Σάββατο και την Κυριακή πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο τμήμα της επαρχιακής οδού Κατασταρίου – Βολιμών. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και φιλοξενεί οδηγούς από την Πάτρα, την Καλαμάτα, την Λάρισα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αν και ο καιρός ήταν άστατος, οι χρόνοι ήταν αρκετά εντυπωσιακοί, με τους τοπικούς οδηγούς, να έχουν το προβάδισμα λόγο καλύτερης επαφής με την διαδρομή.

Στην Κλάση έως 1600 ο Πατρινός Δεκής Παναγιώτης με Peugeot 106 Rallye, ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος αφού δεν άφησε δεύτερες σκέψεις στους αντιπάλους του. Στην Κλάση 2000+ η Θοδώρα Χόνδρου  έκοψε πρώτη το νήμα με το Ford Sierra RS Cosworth.

Στην FSA2L πρώτος τερμάτισε ο «τοπικός ήρωας» Παπαδάτος Ρένος με Peugeot 106 Rallye, δεύτερος ο Πατρινός Βασίλης Ντέρμας με ίδιο αυτοκίνητο και τρίτος ο Μίλτος Αγγλόπουλος με το πανέμορφο Citroen C2.

Στην FSA το πρώτο σκαλί του βάθρου ανήκει δικαιωματικά στον Παναγόπουλο Γιώργο με BMW E30, ενώ δεύτερος και τρίτος τερμάτισαν οι Γκούσκος Διονύσης με BMW E36 και Κάνδηλας Γιώργος με BMW E30 αντίστοιχα.

Στην FST νικητής με απόλυτο χρόνος και στην γενική κατάταξη τερμάτισε ο Σπυρόπουλος Σωτήρης με Mitsubishi EVO 9. Δεύτερος τερμάτισε ο Πανιάς Σπύρος με Subaru Impressa και τρίτος ο Πολυχρονόπουλος Ιωάννης με την Lancia Delta Integrale.

Στην FST2 μετά την εγκατάληψη του Όμηρου Στρουσόπουλου από ένα κομμένο ψαλίδι, όπου ήταν και το φαβορί, νικητής αναδείχθηκε ο Μασούρας Δημήτρης με BMW E36. Δεύτερος ο Ξύνης Χρήστος με το πανέμορφο BMW E36 και τρίτος ο Πατρινός Χριστόφορος Γερολυμάτος με Toyota Starlet ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με την επίδοσή του.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ