4η Ανάβαση Ζακύνθου : Αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια του διημέρου 6-7 Μαΐου, το νησί της Ζακύνθου φιλοξένησε τον 2ο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος.

Η 4η Ανάβαση Ζακύνθου διοργανώθηκε από το  Αθλητικό Σωματείο “Αυτοκινητιστική Λέσχη Ζακύνθου” (Α.ΛΕ.Ζ.) και προσέλκυσε τη συμμετοχή 24 οδηγών, οι οποίοι αγωνίστηκε σε διαδρομή  μήκους 2,7 χιλιομέτρων, που αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κατασταρίου-Βολιμών.

Ο καλύτερος χρόνος της ημέρας σημειώθηκε στην Formula Saloon Turbo από τον Ανδρέα Μαλούχο (Mitsubishi Lancer EVO VIII, FST), ο οποίος κατέκτησε και τη νίκη στην Κατηγορία. Στη δεύτερη θέση της Formula Saloon Turbo βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπιάζης (BMW E30 M3), ενώ τρίτος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Μίλτος Αγγλόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO VI). Στην FSA, δηλαδή στα Ατμοσφαιρικά της Formula Saloon ταχύτερος ήταν ο Γιώργος Παναγόπουλος (BMW E30) που μάλιστα σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας. Το νικητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι Ρένος Παπαδάτος (Peugeot 106 S16) και Γιώργος Κάνδηλας (BMW E30), συμπληρώνοντας έτσι το βάθρο.

Στην Κατηγορία έως 1600 κ.εκ. επικράτησε ο Διονύσης Καλούδης (Peugeot 205), με τον Κώστα Πάρρα (Peugeot 106 S16) να είναι δεύτερος και τον Παναγιώτη Δεκή (Peugeot 106 S16) να συμπληρώνει την τριάδα. Τέλος, στην 2000+ η νίκη κατέληξε στον Νίκο Σταμίρη (Ford Escort RS2000), με τους Γιάννη Παράσχη (BMW E30) και Πέτρο Καρυδάκη (Mazda 323 GTR) να ακολουθούν.

Επόμενος αγώνας του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος είναι η 16η Ανάβαση Δημητσάνας-Ζυγοβιστίου που θα διεξαχθεί στην καρδιά του καλοκαιριού, στις 15-16 Ιουλίου.

Αποτελέσματα