39ο ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ : Επικές μάχες την πρώτη μέρα

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το «39ο ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ» byb Aegean Kolikithas που διοργανώνει ο Α.Ο.Π. το Σάββατο και την Κυριακή 27-28 ΜΑ’Ι’ΟΥ 2017.

Η εκκίνηση δόθηκε από την Πλ. Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας στις 15:00 και τα πληρώματα κατευθύνθηκαν προς την γνώριμη για τους παλαιότερους Ειδική Διαδρομή Κομπηγάδι για να ακολουθήσει η ΕΔ Πριόλιθος.

Ευτυχώς για την ώρα ο καιρός έκανε το χατήρι στα πληρώματα και ο ήλος ήταν ο πρωταγωνιστής, αν και όπως όλα δείχνουν τα προγνωστικά, το αυριανό σκηνικό θα αλλάξει, δημιουργώντας τεράστιο πονοκέφαλο για την σωστή επιλογή των ελαστικών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι μέχρι ώρας βλέπουμε μάχες από τη πρώτη μέχρι και την τελευταία θέση, κάτι που αρμόζει στην ιστορία αυτού του αγώνα και των συγκεκριμένων Ειδικών Διαδρομών. Για την Γενική Κατάταξη και στις δύο πρώτες Ειδικές καλύτερο χρόνο έκαναν οι Καρπάνος Νίκος – Καρπάνος Δημήτρης με Mitsubishi Evo 9, οδηγώντας τον αγώνα. Το Πατρινός πλήρωμα όντας εντός έδρας έχει το φυσικό πλεονέκτημα, όπου με αριστοτεχνική οδήγηση από τον Νίκο έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πίσω τους ακολουθούν Αργυρίου Γεώργιος – Βότσης Γεώργιος με Mitsubishi Evo 9, ενώ τρίτοι είναι οι ΝΙΚΟΝ – Κουζιώνης Χρήστος με Mitsubishi Evo 9.

Στην μάχη της C3 πρωτοπόροι μέχρις στιγμής είναι οι Αναδιώτης Βασίλης – Μακρινός Μανώλης με Remault Clio, ενώ στην δεύτερη θέση είναι Μπέλλας Κώστας – Σουλάνης Γιάννης με το Peugeot 306. Τρίτοι ακολουθούν οι Τζικόπουλος Παντελής – Πανταζόπουλος Παναγιώτης οι οποίοι είχαν πρόβλημα με ένα κομμένο λουρί στο δυναμό.

Στην C4 οι Αθανασόπουλος Παναγιώτης – Θωμάς Γεώργιος me Πεθγεοτ 106 οδηγούν την κούρσα με δεύτερους τους Τσάμη Θανάση – Τσάμη Νικόλα με Citroen AX και τρίτους τους Καμπέρο Αλέξη – Νικολάου Βασίλη.

Στην μάχη της C5 πρώτοι είναι οι οικογένεια Παραβάντη με το Peugeot 106 με δεύτερους του Μαργαρώνη Αντρέα – Αφαλωνιάτη Μιχάλη και τρίτους τους Αυγερόπουλο Χρήστο – Γιαβάση Στράτο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία πληρώματα έχουν μόλις 12 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους, κάτι που προμηνύει την αυριανή μάχη.

Στην C6 μέχρι στιγμής το πλήρωμα των Σύλλα Γιώργου – Αναστασοπούλου Πηνελόπης με Peugeot 106 έχει τον καλύτερο χρόνο με τους Δεκή Νίκο – Καιπαλέξη Γιώργο με ίδιο αμάξι να ακολουθούν, αφήνοντας τρίτους τους Φαρσούλης Τόλης – Γεωργίτσας Βασίλειος με Citroen Saxo VTS.

Άτυχοι μέχρι στιγμής οι Καμπέρος Ουίλιαμ – Κεχαγιάς Γιώργος που αν και τερμάτισαν και τις δύο Ε.Δ. εγκατέλειψαν από μηχανική βλάβη στο σαζμάν.

Άξιο λόγου η απουσία από την ράμπα εκκίνησης των Αναπολιωτάκη Γιώργου – Τσιούκα Αθανάσιου αφού το πλήρωμα δεν δέχθηκε να τρέξει με αφορμή (κατά τα λεγόμενά τους) η κακή κατάσταση του νέου ασφαλτοτάπητα που έπεσε χτες στην Ειδική Αγ. Λαύρα. Λίγο πριν ενημερωθήκαμε ότι ο Παρατηρητής του Αγώνα μαζί με 2-3 πληρώματα έκαναν αυτοψία στην Ειδική και περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει την Ειδική Αγ. Λαύρα και την Ειδική Πριόλιθος από 2 φορές. Ο τερματισμός θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑ’Ι’ΟΥ 2017 και ώρα 12.40 στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο αμάξι στην Αγ. Λαύρα μπαίνεις στις 09.09, οπότε αν θέλετε να παρακολουθήσετε τον Αγώνα θα πρέπει να είστε εκεί μία ώρα και τριάντα λεπτά νωρίτερα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ