38ο Αχαιός by Loux Cola : “Εύκολα” ο Καρπάνος

Έπεσε η σημαία τερματισμού και στην 38η έκδοση του ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ, που διοργάνωσε ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πάτρας. Ο ιστορικός αυτός αγώνας διεξήχθη με την Εκκίνηση να δίνεται στο κέντρο της Πάτρας στην Πλατεία Γεωργίου σε πανηγυρικό κλίμα, ενώ μετά η δράση μετατέθηκε στην Άκολη Αιγίου όπου βρισκόταν του κέντρο του Αγώνα. Ειδικές δεν θα μπορούσε να ήταν άλλες από τις “κλασικές” Σελινούντα και Φτέρη,  οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από δυο φορές η κάθε μια.

Το 38ο Ράλλυ Αχαιός by Loux Cola  προσμετρούσε στο περιφερειακό κύπελλο ασφάλτου Πελοποννήσου, με 21 πληρώματα να ανεβαίνουν την ράμπα τις εκκίνησης από τα 24 που είχαν δηλώσει συμμετοχή.  

Στα αγωνιστικό μέρος όπου παρά τις σχετικά λίγες συμμετοχές το θέαμα και οι μάχες ήταν σε ανώτερο επίπεδο. Πρώτοι έκοψαν το νήμα οι Καρπάνος Νίκος και Καρπάνος Δημήτρης με MITSUBISHI EVO 10, όπου κερδίζοντας τις 3 από τις 4 Ειδικές του Αγώνα μπορούμε να πούμε ότι είχαν φαινομενικά μια εύκολη νίκη. Τους νικητές δεν τους άφησαν σε ησυχία οι ‘’ΝΙΚΟΝ’’  – Γρηγόρης Ανδριανόπουλος με  MITSUBISHI LANCER EVO IX που οδήγησαν αρκετά γρήγορα πιέζοντας τους νικητές. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Γενικής κατάταξης τερμάτισαν “δικίνητοι”  Βασίλης και Θανάσης Καραθανάση με Opel Astra όπου ξεσήκωσαν το βουνό με τα περάσματά τους.

Αναλυτικά για την F2, όπως προείπαμε η πρώτη θέση γενικής ανήκει στους Βασίλη και Θανάση Καραθανάση με OPEL ASTRA, ενώ η δεύτερη θέση ανήκει στον Χρήστο Αυγερόπουλο όπου μετά την περσινή άτυχη στιγμή στον Πύργο επέστρεψε με τον Γιαβάση Στράτο στο δεξί μπάκετ κάνοντας μια εμφάνιση εντυπωσιακά γρήγορη με το νέο τους PEUGEOT 106 S16. Οι Γιώργος Μπάσδελης – Παναγιώτης Δουρδούμας με NISSAN MICRA KIT CAR μετά από μεγάλη απουσία από τους Αγώνες επέστρεψαν και ανέβηκαν βάθρο.

Η κατηγορία C2 ανήκει στους Νίκο και Δημήτρη  Καρπάνο  με MITSUBISHI EVO X, ενώ οι Βασίλης και Θανάσης Καραθανάσης με Opel Astra επικράτησαν στην κατηγορία C3. Στην κατηγορία C5 οιΧρήστος Αυγερόπουλος – Στράτος Γιαβάσης με PEUGEOT 106 S16 επικράτησαν του ανταγωνισμού, με την κατηγορία C4 να ανήκει στους Θανάση & Άγγελο Τσάμη με CITROEN AX MAXI.

Σημειώνουμε πως στα αυτοκίνητα με αριθμό συμμετοχής 1, 4 και 19 έχει γίνει λήψη δείγματος καυσίμου και τα αποτελέσματα θα οριστικοποιηθούν μετά την ανάλυση τους.  Ο επόμενος αγώνας για τον θεσμό του περιφερειακού Κυπέλλου Πελοποννήσου είναι στις 2 & 3 Ιουλίου από την ART OF SPEED.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ F2