12ο PICK – EKO RACING 100 : Χωρίς θεατές, αλλά με πολύ θέαμα

Μπορεί το 12ο PICK – EKO RACING 100, να έπρεπε να εφαρμόσει τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και να «κλείσει» τις πόρτες του, στους θεατές, όμως όσοι το παρακολούθησαν από τις οθόνες τους, δεν στερήθηκαν του θεάματος.

Η διοργάνωση είχε προνοήσει να εμπλουτίσει το πρόγραμμα με αρκετά στοιχεία, ώστε να μην σκεφτείς καν να αλλάξεις κανάλι και να μείνεις συντονισμένος στην ERT SPORT HD.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που για ακόμα μία χρονιά πρωταγωνίστησε το θέαμα και ο συναγωνισμός. Μερικοί θα σκέφτηκαν πώς λόγο του φιλικού χαρακτήρα του αγώνα, αλλά και των λίγων συμμετοχών, με μία μόνο κατηγορία να συμπληρώνει, πως θα ήταν ένας αγώνας ρουτίνας. Αυτό, όμως δεν το ζήσαμε φέτος. Ο τελικός της Senior κατηγορίας, ίσως ήταν ο πιο συναρπαστικός αγώνας του θεσμού με τις θέσεις στο βάθρο να αλλάζουν μέχρι και λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό.

Ο Στυλιανός Πετρίσης, κατάφερε να πάρει την νίκη, αφήνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου τον Γιάννη Καρδαμάκη και στο τρίτο τον Γιώργο Βασιλάγκο, που πριν φτάσουν να δουν την σημαία του τερματισμού άλλαξαν τέσσερις φορές την σειρά τους στο βάθρο. Ο Πετρίσης έκανε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά, αλλά κέρδισε και τον ημιτελικό. Πραγματικά παρακολουθήσαμε έναν αγώνα από νέα παιδιά, με κοινό παρονομαστή το ”ευ αγωνίζεστε”, προσφέροντας άπλετο θέαμα.

Στην κατηγορία Senior Master νικητής αναδείχθηκε ο Καραχάλιος Θανάσης, με δεύτερο τον Κουγιανό Γιώργο και το βάθρο συμπλήρωσε ο Μανίκας Αιμιλιανός.

Στο πλαίσια του 12ου PICK – EKO RACING 100, διεξήχθη για πρώτη φορά ο φιλανθρωπικός αγώνας Loux Charity Race. Για τους τύπους, που δεν είχαν καμία σημασία, νικητές αναδείχθηκαν οι Κατσίνης Γιώργος – Κώστας Φραγκολιάς, δεύτεροι οι Βασίλης Κοττής – Χαράλαμπος Κοττής και τρίτοι οι Πλάτωνας Μαρλαφέκας – Τάκης Πουρναράκης.

Ο κ. Αυγενάκης έτρεξε στον αγώνα επίδειξης Loux Charity kart Race, με δίδυμο – πλήρωμα τον γνωστό οδηγό αγώνων, Σταμάτη Κατσίμη, ενώ στην ίδια κούρσα συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κώστας Φραγκολιάς, Τάκης Πουρναράκης (πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής διεκδίκησης Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που έχει συσταθεί από τη ΓΓΑ).

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε έπειτα από την απολαυστική οδηγική του εμπειρία: «Πιστεύουμε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και εδώ στην Αχαΐα, στην Πάτρα, υπάρχει μία πολύ σπουδαία προσπάθεια που έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό, το PICK Πάτρας, που συνεχίστηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά!

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ακόμη περισσότερα για τον φετινό φιλανθρωπικό του χαρακτήρα.  Ο συγκεκριμένος θεσμός προωθεί την οδική ασφάλεια και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά! Τρέχουμε μόνο στην πίστα, λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, φοράμε κράνος, μαθαίνουμε το όχημα που οδηγούμε».

Φυσικά, από την εκδήλωση, δεν θα μπορούσε να λείψει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε : Ακόμα και υπό πολύ ιδιαίτερες συνθήκες φέτος, η ομορφιά και η δύναμη του μηχανοκίνητου αθλητισμού έλαμψε στην Πάτρα και στο 12ο PICK. Μαζί μας φέτος και μάλιστα ως διαγωνιζόμενος και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στηρίζει το #PICK και κάθε δράση εξωστρέφειας στον τόπο μας.

Στο 12ο Pick Patras, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κέντρο της Πάτρας παραβρέθηκε η βουλευτής Αχαϊας την ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλου. Μετά το τέλος, της διοργάνωσης, η κ. Αλεξοπούλου, ανέφερε σχετικά :

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες, στους εθελοντές, στους χορηγούς και σε όσους στηρίζουν τον Ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.Φέτος στους συμμετέχοντες και ο Υφ. Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Και του χρόνου!

Παρόν ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος : Το PICK είναι μια από τις δυο μεγάλες γιορτές της πόλης Ένας θεσμός που αξίζει την υποστήριξη μας. Φέτος το τίμησε και ο υφυπουργός αθλητισμού κ Αυγενάκης ο οποίος εντυπωσίασε αφού έτρεξε με καρτ. Μέσα σε δύσκολες υγειονομικές συνθήκες , κρατήσαμε τον θεσμό όρθιο. Ας ελπίσουμε του χρόνου να γίνει με θεατές και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ιδέες , που θα το φέρουν σε αγωνιστικές δραστηριότητες, με πολλές συμμετοχές αλλά και πιο κοντά και στις άλλες περιφερειακές ενότητες.

Αναπτυξιακή προοπτική , οικονομικό όφελος για επαγγελματίες , προβολή της πόλης μας και μάλιστα φέτος μεταδόθηκε και μέσω της ΕΡΤ μετά από καταλυτική παρέμβαση του βουλευτή Άνδρεα Κατσανιωτη. Καιρός είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός , να γίνει ένας από τους βραχίονες ανάπτυξης για την περιοχή μας που σε συνδυασμό με το αυτοκινητοδρόμιο θα γίνουν στοιχεία επενδυτικής προοπτικής που θα φέρουν και θα υποστηρίξουν νέες θέσεις εργασίας. Φυσικά δεν ξεχνάμε να οδηγούμε με ασφάλεια , και επιδείξεις ικανότητας οδήγησης μόνο σε πίστες

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ