ΣΒΒΕΑ : Και πάλι πρόεδρος ο Καλιανέζος Παναγιώτης

Πριν λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σύλλογος Βουλκανιζατέρ Ελαστικών Επαγγελματιών Αχαΐας, ο οποίος η αλήθεια είναι πως δεν είναι μια «απλή σφραγίδα» αλλά επιτελεί έργο προς όφελος του καταναλωτή, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου.

Ο Παναγιώτης Καλιανέζος για έκτη συνεχόμενη θητεία επανεξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο του ελαστικού από το 1984 εως το 1996, ως Επιθεωρητής Πωλήσεων της Pirelli (Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο), ενώ το 1986 άνοιξε παράλληλα και το κατάστημα που διατηρεί μέχρι και σήμερα και το οποίο έχει «αναλάβει» ο γιός Γιώργος ως διάδοχη κατάσταση, παράλληλα με τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο στον Τομέα της Επιστήμης Υλικών.

Ο ΣΒΒΕΑ δημιουργήθηκε το 1978 και έχει αρκετή παράδοση και έργο στον χώρο. Από τις τελευταίες κινήσεις του Συλλόγου είναι η έκδοση πιστοποιητικού για τα καταστήματα του κλάδου τα οποία έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και είναι σύννομα, ενώ μεγάλο επίτευγμα (από το 2016) είναι και το «εφημερεύον» κατάστημα ελαστικών κάθε Κυριακή (09:00 – 15:00), το οποίο μπορούν εύκολα να βρουν όλοι οι υποψήφιοι πελάτες στο διαδίκτυο, αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Το γραφεία του ΣΒΒΕΑ συστεγάζονται στην Αράτου 21 με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, όπου υπάρχει και μόνιμος υπάλληλος που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών – συναδέλφων αλλά και διανέμει απαραίτητες πληροφορίες προς το καταναλωτικό κοινό.

Η Τεχνολογική εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα μπορούσε να αφήσει τον κλάδο, σε επίπεδα παλαιολιθικά. Έτσι «αναγκαζόμαστε» και εμείς με την σειρά μας να εκσυγχρονιζόμαστε, αφού η τεχνολογία έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής και το ελαστικό παίζει καθημερινό και καθοριστικό ρόλο, στην άνεση αλλά και την ασφάλειά μας.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν μέχρι και μετρητές της πίεσης του αέρα που προειδοποιούν τον χρήστη, έτσι ώστε να παρέχετε η μέγιστη ασφάλεια, ενώ τα συνέδρια των εταιρειών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, ενημερώνοντας πρώτα εμάς, εξουσιοδοτώντας μας, με την σειρά μας να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό για την σωστότερη επιλογή αλλά και συντήρηση του ελαστικού τους.

Ο Σύλλογος, όπως και κάθε είδους σύλλογος που έχει να κάνει με επαγγελματίες αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Το ΔΣ του ΣΒΒΕΑ όμως είναι εδώ και παλεύει με τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου, προσπαθώντας μα δώσει λύσεις στους επαγγελματίες του χώρου και να προστατέψει τον καταναλωτή.

Προσπαθούμε να είμαστε ίσοι απέναντι σε όλους, εννοώντας τα μεγάλα καταστήματα αλλά και τα «συνοικιακά», αφού ο κάθε ένας επαγγελματίας αντιμετωπίζει τον δικό του Γολγοθά.

Για να ολοκληρώσουμε θα θέλαμε να συμβουλέψουμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των ελαστικών τους, αποφεύγοντας την «φθηνή» λύση του μεταχειρισμένου και να κατευθύνονται σε καινούργιο ελαστικό έστω και «no name» αφού πλέον όλα τε ελαστικά έχουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά, ενώ οι περισσότερες πλέον εταιρείες σου δίνουν μέχρι και εγγύηση ακόμα και για σκίσιμο.

Το κατάστημα του Παναγιώτη Καλιανέζου βρίσκεται στην Πατρών Κλάους 47 και έχει τηλέφωνο επικοινωνίας 2610-621.601.