Στην Πορταριά πάνε 4 “Πατρινοί” για να διεκδικήσουν

Το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2018 συνεχίζει την απόλυτα πετυχημένη φετινή του πορεία με τον 5ο γύρο του θεσμού, αυτή τη φορά στο βουνό των Κενταύρων, στην ιδιαίτερα δημοφιλή Ανάβαση Πορταριάς στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου.

Η Ανάβαση θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή μήκους 3,1km σε τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Πορταριάς από τη διασταύρωση Σταγιατών έως το χωριό Πορταριά, σε μια διαδρομή όπου οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ιδιαίτερη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αυτοκίνητα όλων των Ομάδων (Ν,Α,Ε, Formula Saloon, Ιστορικά) που προσμετρούν στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και το Πρωτάθλημα αυτοκινήτων του ΣΟΑΑ Ενιαίου με τα Αναβαθμισμένα Skoda Fabia.

Την Πάτρα θα εκπροσωπήσουν 4 οδηγοί όπου θα διεκδικήσουν επάξια μια θέση στο βάθρο των αντίστοιχων κατηγοριών τους. Ο Παναγιώτης Παρθένης (ΦΙΛΜΠΑ) θα έχει δύσκολο έργο στην πιο δυνατή κατηγορία (FST) του Πρωταθλήματος αφού οι συναθλητές του έχουν δυναμώσει πολύ. Βέβαια ο “Pete” δεν θα πάει με σταυρωμένα χέρια και θα πατήσει το γκάζι τέρμα για να αποδείξει τη αξίζει.

Ο Ντίνος Ζυγογιάννης (ΦΙΛΜΠΑ) είναι πρώτος με διαφορά στην Κλάση του (FST2) αλλά θέλει τη νίκη καθαρά για το γόητρο. Είναι 100% έτοιμος και μας δήλωσε πως το γκάζι θα είναι κολλημένο στο πάτωμα.

Την μάχη του για το πρώτο σκαλί θα δώσει και ο Κίμωνας Θέος (ΦΙΛΜΠΑ) που θέλει να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Ν2 μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος.

Τέλος μετά από μεγάλη απουσία λόγο υποχρεώσεων, θα κάνει την επανεμφάνισή του ο Πολύδορος Φούντας (ΦΙΛΜΠΑ) στην κλάση Ν2 με το πλήρως ανανεωμένο αυτοκίνητό του. Ο Πολύδορος είναι ένα από τα πιο δυνατά τιμόνια της Πάτρας και απλά θέλει να μας το υπενθυμίσει.