“Δυναμίτες” οι “Πατρινοί” στην Ανάβαση Κύμης

Μοναδική για μια ακόμη χρονιά ήταν η αγωνιστική ατμόσφαιρα στην Κύμη στο πλαίσιο του 3ου φετινού αγώνα για το VALVOLINE Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Ατμόσφαιρα την οποία συνέθεσαν οι 85 συμμετέχοντες, οι πολλοί θεατές, η άρτια οργάνωση και η αμέριστη υποστήριξη από την τοπική κοινωνία. Παράγοντες που συνδυάστηκαν με τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και έκαναν την 16η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» έναν απολύτως επιτυχημένο αγώνα σε κάθε επίπεδο.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στο αείμνηστο Γιάννη Ηλιόπουλο, αδερφό του Πρωταθλητή Μάριου Ηλιόπουλου και εκείνος ολοκλήρωσε ένα Σαββατοκύριακο απολύτως αφιερωμένο στο στήριγμά του στη ζωή με τον καλύτερο τρόπο, αφού και κέρδισε την Formula Saloon με απόλυτο χρόνο ημέρας αλλά και ξεσήκωσε τους θεατές με το πέρασμά του με το Citroen C4 WRC.

Στον αγώνα συμμετείχαν και 4 “Πατρινοί” με τον Κίμωνα Θέο με Peugeot 106 να ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ν2 αφού επικράτησε σχετικά εύκολα στην πολύ ανταγωνιστική αυτή κατηγορία, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει όχι μόνο την άποψή μας για τις οδηγικές ικανότητες του οδηγού της ΦΙΛΜΠΑ, αλλά και για την πολύ μεγάλη προσπάθεια της ομάδας του. Συμπληρώνουμε ότι εκτός από το πρώτο σκαλί στην Ν2 ο Κίμωνας ανέβηκε και στο τρίτο σκαλί της Ν έως 2000.

Ο Ντίνος Ζυγογιάννης με το πολύ δυνατό Audi A3 του, έκανε και πάλι τα απαραίτητα οδηγώντας στο όριο κερδίζοντας και στον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος την FST2. Ο οδηγός της ΦΙΛΜΠΑ έχει ξεκινήσει με το δεξί την χρονιά και όπως όλα δείχνουν τίποτα δεν τον σταματάει.

Στην Α7 ο Σταύρος Χατούπης (ΦΙΛΜΠΑ) με το πανέμορφο Opel Corsa KIT CAR, τερμάτισε τέταρτος μετά από μεγάλες μάχες μέσα στο διήμερο σε μια κατηγορία με πολλούς και έμπειρους οδηγούς. Ο Σταύρος μάζεψε τους πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του Πρωταθλήματος. Εδώ περιμένουμε και τα αποτελέσματα της ένστασης προς του νικητή της κατηγορίας τα οποία αν είναι θετικά τότε ο Σταύρος θα είναι τρίτος.

Τέλος ο Παναγιώτης Παρθένης (ΦΙΛΜΠΑ) πάλεψε για το βάθρο και την Τρίτη θέση, την οποία όμως έχασε για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τον Λαζαρίδη. Ο “Pete” κοίταξε στα μάτια και αυτή τη φορά τους αντιπάλους του και ίσως με σωστότερη επιλογή ελαστικών θα ανέβαινε και βάθρο.

Επόμενος Αγώνας για το Πρωτάθλημα Αναβάσεων είναι η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου στις 16 – 17 Ιουνίου.