Ολοκληρώθηκε η 5η Ανάβαση Ζακύνθου

Η αυτοκινητιστική Λέσχη Ζακύνθου μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ διοργάνωσε την 5 η ΑΝΑΒΑΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ η οποία διεξήχθη το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαίου σε διαδρομή της Ε. Ο Κατασταρίου – Βολιμών. Η διαδρομή από 2,5 χλμ που ήταν αρχικά αποφασίστηκε να μικρύνει κατά 200 μέτρα μετά από μια μεγάλη διαρροή λαδιών από ένα σπασμένο μαρκούτσι φορτηγού.

Ο καιρός έκανε τη χάρη σε οργάνωση και συμμετέχοντες αφού οι πρώτες στάλες βροχής ήρθαν μετά και το τέλος της απονομής και δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το Αγωνιστικό μέρος παρά τις μόλις 30 συμμετοχές δεν ήταν αδιάφορο, αφού σε αρκετές κατηγορίες υπήρξαν μάχες μεταξύ των οδηγών.

Στην μεγάλη κατηγορία της Formula Saloon ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΤΣΟΥΛΟΣ με το θηριώδες Mitsubishi EVO δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να σκεφτεί το πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ τερμάτισε στην δεύτερη θέση με το Ford Escort WRC του, που πυροβόλησε όλο το βουνό.

Στην FST2 τον λόγο είχαν τα BMW. Ο ΜΠΙΑΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ με BMW E-30 M3 τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας τον ΜΟΥΣΟΥΡΑ ∆ΗΜΗΤΡΗ με BMW E-36 στην δεύτερη θέση και τον ΚΑΝ∆ΗΛΑ ΑΝ∆ΡΕΑ στην τρίτη.

Και στην FSA κυριάρχησαν τα BMW με τον ∆ΟΥΒΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με BMW E-36 να είναι ο ταχύτερος. Δεύτερος τερμάτισε ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με  BMW E-30 ενώ τρίτος ο ΓΚΟΥΣΚΟΣ ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ με BMW E-36 M3.

Στην Ε12 ο ΝΤΕΡΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ήταν ο νικητής κάνοντας μάλιστα και δεύτερο χρόνο ημέρας με το BMW E-30. Δεύτερη τερμάτισε η κυριά του Αγώνα ΧΟΝ∆ΡΟΥ ΘΕΟ∆ΩΡΑ με FORD SIERRA. Τρίτος τερμάτισε ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ∆ΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και αυτό με BMW E-30.

Στην Α6 όπου ήταν η τελευταία κατηγορία που συμπλήρωσε νικητής ήταν ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με CITROEN SAXO VTS, αφήνοντας πίσω του τον ΠΟΛΥΜΕΝΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με ίδιο αμάξι και τρίτο τον ∆ΕΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με  PEUGEOT 106 RALLYE.