Νέο πρόγραμμα για τις Ταχύτητες. Η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Ταχύτητας, συνάντηση με θέμα τους Αγώνες Ταχύτητας. Στη συνάντηση παραυρέθηκαν αθλητές, μέλη των επιτροπών της ΕΠΑ, εκπρόσωποι του ΣΟΑΑ και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Μετά από πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων βγήκαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

1. Θα εξεταστούν από την ΕΠΑ, μετά από προτάσεις της Επιτοπής, καινοτομίες  και αλλαγές σε ότι αφορά την ομαδοποίηση των αυτοκινήτων, τις κατηγορίες, τα ωράρια των δοκιμών και αγώνα, ώστε να προσαρμοστούν στην σημερινή πραγματικότητα.
2. Ο προγραμματισμένος για τις 18-19 Ιουνίου αγώνας στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων αναβάλλεται λόγω του πολύ μικρού χρόνου που μεσολαβεί από την Ανάβαση Αχλαδόκαμπου και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την εποχή.
3. Το Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2016 θα ολοκληρωθεί με τους εξής αγώνες:
3-4 Σεπτεμβρίου (Μέγαρα)
8-9 Οκτωβρίου (Σέρρες)
19-20 Νοεμβρίου (Τρίπολη ή Μέγαρα)
4. Θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαφοροποιήσεις/προσαρμογές στον κανονισμό Ατομικής Χρονομέτρησης, για να επιστρέψει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στους αγώνες αυτού του είδους  με στόχο να αποτελέσουν τον προθάλαμο των Αγώνων Ταχύτητας.