Μιχάλης Αποστολόπουλος : Όραμα μας η δημιουργία Αυτοκινητοδρομίου

Το όνομα του Μιχάλη Αποστολόπουλου έχει συνδεθεί όσο κανένα άλλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί ν’ αμφισβητεί από κανέναν. Από το  1982 ο κ. Αποστολόπουλος είναι μέλος του Δ.Σ της ΑΟΛΑΠ  ενώ από το 1998  βρίσκεται συνεχώς  στην προεδρία αυτής, με τις επιτυχίες να είναι πολλές και απανωτές. Σε μια  αποκαλυπτική συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ,   μοιράζεται το όραμα του  για τη δημιουργία πίστας  μηχανοκίνητου αθλητισμού,  κάνοντας λόγο για ένα καινοτόμο και αναπτυξιακό έργο  με πολλαπλά οφέλη για την Ηλεία, το οποίο θα βοηθήσει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του  εσωτερικού καθώς και του εξωτερικού τουρισμού.  Ο κ. Αποστολόπουλος σήμερα μιλά στην «Πρώτη» για όλους και για όλα, σε μια συνέντευξη που ασφαλώς και ια θα συζητηθεί.

 

 

Ποιος είναι ο Μιχάλης Αποστολόπουλος;

«Από μικρό παιδί  ήμουν συνεχώς   μέσα στα κοινωνικά γεγονότα που με αφορούσαν. Ήμουν Λυκόπουλο, Πρόσκοπος, δούλευα με τον έμπορο πατέρα μου  στην αγορά και στη συνέχεια μετά το λύκειο και το στρατό , διαδέχθηκα τον πατέρα  μου  στη δουλειά μέχρι και σήμερα. Είχα πάντα μια έντονη   έφεση για κοινωνικές  σχέσεις, ίσως επειδή  ήμουν και μοναχοπαίδι, προσπαθώντας να συμμετέχω και να συμβάλω στην ανάπτυξη του τόπου  μου.  Έτσι βρέθηκα επικεφαλής οργανώσεων και εμπόρων, παράλληλα δε συμμετείχα και συμμετέχω ενεργά είτε ως μέλος πρόεδρος στην ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Νομό μας μέσω του ιστορικού σωματείο της ΑΟΛΑΠ».

 

Γιατί δε συμμετέχετε είτε ως επικεφαλής, είτε ως μέλος κάποιου ψηφοδελτίου  στις δημοτικές εκλογές, αφού είναι δεδομένη  και  η κοινωνική σας επιρροή και η διαχρονική προσφορά στην πόλη μας;

«Για μένα  προϋποθέσεις συμμετοχής  μου σε συλλογικές προσπάθειες οποιουδήποτε βαθμού είναι οι εξής : όραμα, επάρκεια, συλλογική προσπάθεια και συνεννόηση. Αυτές οι προϋποθέσεις δεν καλύπτονται αυτή την περίοδο και  για αυτό απέχω, προτιμώντας τη συνεχή και αποκλειστική αφοσίωση μου στα δυο μεγάλα καθήκοντα στα οποία δέσμευσα τον εαυτό μου.  Α)τη διατήρηση και αναβάθμιση του Ολυμπιακού Ράλι  και Β) τη δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού και ασφαλώς οδήγησης στην περιφέρεια του Δήμου Πύργου».

 

 

Ο Δήμος Πύργου πριν από λίγες ημέρες  τίμησε την ΑΟΛΑΠ και τους δυο κορυφαίους  οδηγούς Μπαντούνα και Λαϊνόπουλο, με την  ανώτατη διάκριση της πόλης  για την τεράστια προσφορά τους μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Στην ομιλία σας αναφερθήκατε, στο τι  έχει πετύχει η Λέσχη όλα αυτά τα χρόνια;

«Πρώτον πετύχαμε τη  μακροβιότητα του σωματείου, το οποίο έφτασε τα 46 χρόνια. Δεύτερο καθιερώσαμε και διατηρούμε το  δημοφιλέστερο  αγώνα  του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, το Ολυμπιακό Ράλι, του οποίου το brand name είναι τόσο ισχυρό που στολίζει  και διαφημίζει την πόλη μας.  Τρίτο πετύχαμε  να έχουμε τον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό. Αθλητές, ομάδες υποστήριξης, μηχανικοί τεχνικού, κριτές, στελέχη, συνοδοί, οικογένειες, θεατές από  άλλες πόλεις της Ελλάδας, ήρθαν και επισκέφθηκαν για τους αγώνες την πόλη μας.  Ένας υψηλός επιπέδου εισοδηματικός τουρισμός, όπως χαρακτηρίζεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Τέταρτο οργανώσαμε  όλες τις μορφές αγώνων, αυτοκινήτου, καρτ, μοτοσυκλέτας, πάντοτε σε πανελλήνια  πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας. Ελάχιστους φιλικούς αγώνες έχει κάνει η Λέσχη μας στα 46 χρόνια της. Πέμπτο οι αθλητές μας, ξεχώρισαν   με κορυφαίες ατομικές διακρίσεις., σε όλες τις  διοργανώσεις που μετείχαν.  Η σημερινή αγωνιστική ομάδα  της ΑΟΛΑΠ απαριθμεί  77 αθλητές,  έναν μεγάλο αριθμό αθλητών για την πόλη μας. Έκτο γίναμε αποδεκτοί από την κοινωνία, ως ένα σωματείο το οποίο προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου μας.  Αυτά τα παραπάνω πετύχαμε. Τι δεν πετύχαμε; Να γίνει το όνειρο μας πραγματικότητα. Το αυτοκινητοδρόμιο. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με πολλαπλή δραστηριότητα και συμβολή στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Περιμένουμε…».

 

Τι έχετε κάνει μέχρι τώρα για την πίστα, τι αντιμετώπιση είχατε και ποιες είναι οι ενέργειες που σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα;

«Χρόνια τώρα σκεφτόμαστε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μια σύγχρονη πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού(Αυτοκίνητου και Μοτοσυκλέτας) στην πόλη μας.   Το προσωπικό μου όραμα το συμμερίστηκαν αρκετοί  Φίλοι και δημιουργήθηκε μια ομάδα υποστήριξης.  Στην ομάδα αυτή συμμετείχαν όλα τα μέλη της ΑΟΛΑΠ και συνεργαστήκαμε με την εταιρεία ΠΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ της κ. Εκάβης Σαλπέα, η οποία οργάνωσε τον αρχικό φάκελο και κατέθεσε μια πρόταση μας – αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές. Όλα αυτά συμβαίνουν το διάστημα 2007-2009. Η υποστήριξη  από την τότε Νομαρχία ήταν άμεση, ο  Δήμος Πύργου επιχείρησε  να μας δημιουργήσει κάποια ζητήματα αλλά ξεπεράστηκαν και το αρχικό αίτημα μας για την παραχώρηση  έκτασης του Υπουργείου Γεωργίας στην περιοχή Μουριάς Ν.Α της Σπιάντζας (Μούτελη) έφτασε στον Υπουργό Γεωργίας πλήρες από τα αναγκαία στοιχεία  και προμελέτη Περιβαλλοντικών όρων.   Πρέπει  να τονιστεί εδώ πως η έκταση δεν είχε καμιά σχέση με τα στρέμματα για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς.  Τότε εμφανίστηκε στο προσκήνιο η  υπόθεση του Βατοπεδίου και  όλοι οι αρμόδιοι  υπάλληλοι για παραχωρήσεις Δημοσίων εκτάσεων βρέθηκαν κατηγορούμενοι και αρνούμενοι να ασχοληθούν δικαιολογημένα με το δικό μας αίτημα».

 

 

Σε ποιο καταναλωτικό κοινό θα απευθύνεται η λειτουργία της πίστας;

«Καταρχάς σε αθλητές Έλληνες και ξένους του Μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο πολυπληθές κοινό που ακολουθεί και παρακολουθεί  αυτούς τους αθλητές στους αγώνες τους. Στους νέους οδηγούς που θέλουν να εξασκηθούν στην οδήγηση ,  με όρους πλήρους ασφάλειας και χωρίς να  κινδυνεύσουν αυτοί ή οι απέναντι».

 

Ποιες θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία της;
«Ελάχιστες αφενός  μεν διότι  θα υπάρχει κάλυψη της Πίστας με ειδικά τοιχία απορρόφησης  των θορύβων, αφετέρου η έκλυση καυσαερίων θα είναι αμελητέα».

 

Κύριε Αποστολόπουλε, που θα βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για  ένα τέτοιο έργο;

«Ένα τέτοιο έργο, αφενός μεν είναι βιώσιμο και κερδοφόρο από μόνο του και κατά συνέπεια μπορεί να προσελκύσει άμεσα τα αναγκαία επενδυτικά κεφάλαια αλλά και να υπαχθεί ανάλογες οι επιδοτήσεις ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αφετέρου δε, θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα  και επιδράσεις στην τοπική οικονομία λόγω του πλήθους των αγωνιζομένων και θεατών που προσελκύει  κάθε τέτοιος αγώνας».

 

Εάν και αυτή τη φορά δεν έχετε την ανάλογη και πρέπουσα στήριξη από  τους αρμόδιους φορείς, πως θα κινηθείτε;

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση, επιδιώκοντας από την αρχή την  παράλληλη με τις εγκρίσεις, προσέλκυση κεφαλαίων ώστε να αναβαθμιστεί  η σοβαρότητα της επένδυσης και να αφοπλίσει  τις αρνήσεις κάποιων δήθεν σοβαρών».

 

Κύριε Πρόεδρε, ποιον  υποστηρίζεται στις προσεχείς δημοτικές εκλογές;

«Όποιον θέτει τα συμφέροντα της Πόλης πάνω από προσωπικά του συμφέροντα».

 

Τι εύχεστε  ως αποτέλεσμα των δημοτικών  εκλογών;

«Συνεργασία σε προγραμματική βάση».

 

ΠΗΓΗ : https://www.protinews.gr/