Γιώργος Πολυζώης – Ανακοίνωση Υποψηφιότητας

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν όπως όλα δείχνουν οι πολυαναμενόμενες εκλογές για να αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, μετά την έκπτωση του προηγούμενου ΔΣ με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Πολυζώης είναι ένας από τους υποψήφιους, ο οποίος μας έστειλε την πιο κάτω ανακοίνωση :

 

Επειδή πάντοτε ως αγωνιζόμενος πίστευα ότι οι αγώνες που συμμετείχα και θα συμμετέχω πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου συναγωνισμού, ασφάλειας και προβολής, και επειδή είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας πρέπει να απαρτίζεται από άτομα με κύρος και με κοινούς στόχους, που να λειτουργούν με ανιδιοτέλεια και κυρίως ομαδικότητα. Να υπηρετεί τα σωματεία και τα μέλη τους, ως οφείλει, και να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργεί σωστά όλο το σύστημα των αγώνων με βάση το καταστατικό και τους νόμους. Οποιοσδήποτε απευθύνεται στην Ομοσπονδία, θα πρέπει να βρίσκει ανταπόκριση για τα μικρότερα μέχρι και τα μεγαλύτερα θέματά του και αιτήματα.

Η Ομοσπονδία, πρέπει να προσδίδει αίσθημα αξιοπιστίας προς όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές της, προς τους δημόσιους φορείς αλλά και προς τους φορείς του εξωτερικού με κύρια έμφαση την FIA.

Μετά από την πρόσφατη εμπειρία μου μέσα από την Διοικούσα Επιτροπή της ΟΜΑΕ διαπίστωσα ότι, για να μπορέσει αυτή να είναι αντάξια των προσδοκιών μας, ενδεικτικά, πρέπει να γίνουν τα παρακάτω:

  • Άμεση αναπροσαρμογή του καταστατικού της στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.
  • Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, διοικητικά και οικονομικά. Ιδανικά πρέπει, τουλάχιστον κάθε τρίμηνο, να δημοσιοποιούνται τα οικονομικά αποτελέσματα σε πλήρη ανάλυση, ώστε όλοι να γνωρίζουν λεπτομερώς πως γίνεται η διαχείριση και κυρίως τα σωματεία και τα μέλη τους.
  • Η λειτουργία της ΕΠΑ πρέπει να γίνεται τελείως ανεξάρτητα από την διοίκηση της Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΕΠΑ πρέπει να είναι ικανά στελέχη τα οποία τα οποία θα έχουν γνώσεις και εμπειρία από διοργάνωση αγώνων. Επιπλέον η επιλογή της πρέπει να γίνεται από τα σωματεία.
  • Κάτω από την ΕΠΑ θα πρέπει να υπάρχουν επιτροπές για κάθε μορφή αγώνα, Ράλλυ , Αναβάσεις, Ταχύτητα, Καρτ, Drift, Dragster, Dirt Games κτλ. Αυτές θα απαρτίζονται από εν ενεργεία ή μη αγωνιζόμενους και οργανωτές, που θα γνωμοδοτούν ώστε η ΕΠΑ να παίρνει την τελική απόφαση.
  • Πρέπει να υπάρχει επιτροπή, ή ειδικό τμήμα marketing, προβολής και προώθησης.
  • Η Εξελεγκτική Επιτροπή θα πρέπει να έχει αναβαθμισμένο ρόλο, ως προς τον έλεγχο των οικονομικών και την τήρηση του καταστατικού και της νομοθεσίας.
  • Επιπλέον, πρέπει να προβλεφθεί θέση έμμισθου Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας που να την διοικεί ως προς όλες τις καθημερινές λειτουργίες της. Θα δίνει αναφορά στα μέλη του ΔΣ και την ίδια στιγμή θα εκτελεί τις εντολές τους, ανάλογα με τις αποφάσεις που αυτό θα έχει πάρει, όπως ισχύει σε πολλές επιτυχημένες Ομοσπονδίες.
  • Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί από την αρχή της χρονιάς, ή τουλάχιστον η εξόφλησή τους θα πρέπει να είναι προγραμματισμένη μέσω ήδη υπαρχόντων ταμειακών αποθεματικών ανάλογα με τη συμφωνία.
  • Οπωσδήποτε θα πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των σωματείων από ανεξάρτητους παρατηρητές που, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση των αγωνιζομένων, θα καταλήγει σε βαθμολογία η οποία θα καθορίζει την ένταξη ενός αγώνα στο πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς.
  • Ο οργανωμένος τρόπος λειτουργίας της Ομοσπονδίας, με ευθύνη της διοίκησής της, θα πρέπει να μεταδοθεί με συστηματικό τρόπο στα σωματεία, ώστε και η δική τους λειτουργία να είναι αντίστοιχα διοικητικά σωστή και σύμφωνη με τη νομοθεσία.

 

Οι παραπάνω, είναι κάποιες από τις προτάσεις των οποίων η υλοποίηση οδηγεί στην αποτελεσματική, ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία της ΟΜΑΕ.

 

Με εκτίμηση

 

 

Γιώργος Πολυζώης